Početna / Vijesti / Milan Ivkošić: Kolinda Grabar Kitarović mora biti izravnija i oštrija!

Milan Ivkošić: Kolinda Grabar Kitarović mora biti izravnija i oštrija!

Kampanju je do sada odradila izvrsno. Ivo Josipović je sve nervozniji jer na vidjelo izlaze detalji o njegovom nepriličnom ponašanju.’

Kolinda Grabar Kitarović

hdz.hr

Zadnjih nekoliko dana kandidatkinje HDZ-a za predsjednicu države Kolinde Grabar Kitarović jednostavno nema. Dogodilo se uhićenje zagrebačkog gradonačelnika, komentara Grabar Kitarović nema. Već šesti dan traje prosvjed branitelja, Kolinde Grabar Kitarović nema.

Istovremeno, njeni protukandidati, Ivo Josipović, Milan Kujundžić, a od jučer i Anto Đapić zauzimaju popriličan prostor u domaćim medijima – što svojim izjavama, što svojim potezima, na pozitivan ili negativan način.

Posebno se to odnosi na Milana Kujunndžića koji je, osim nekoliko upečatljivih televizijskih nastupa, u fokus javnosti zadnjih dana došao zbog – Ive Josipovića. Zbog izjave o “plavim kuvertama” koju je Josipović spomenuo odgovarajući na Kujundžićev poziv na pregled, Kujundžić je ušao u otvoreni verbalni “rat” s aktualnim predsjednikom i – poentirao. Naime, Josipović se javno ispričao, doduše ne Kujundžiću, ali zato da svima onima koji su, kako kaže njegovu šalu, shvatili kao napad na liječničku profesiju.

Kujundžić je tako zadnjih dana stalno prisutan u medijima. Kritizira i napada aktualnog predsjednika i, ako je suditi po reakcijama, stječe određene simpatije i među HDZ-ovim biračima i simpatizerima. Dakle, među onima koji bi trebali biti sigurna biračka podrška Kolindi Grabar Kitarović.

U prilog toj tezi idu i izjave nekih članova Predsjedništva HDZ-a koji su ovoga tjedna kazali da je kampanja Kolinde Grabar Kitarović blijeda.

– Ljudi su izražavali svoje nezadovoljstvo, jer smatraju kako njezina predsjednička kampanja mora biti oštrija, jasnija i desnija, istaknuo je neslužbeno Hini taj sudionik sastanka Predsjedništva HDZ-a, održanog u Hotelu Spa Golfer u Termama Sveti Martin.

Istog dana, stigla je reakcija Olega Butkovića, člana Predsjedništva HDZ-a koji je ustvrdio da Kolinda Grabar Kitarović ima punu podršku Predsjedništva i svih članova HDZ-a.

No, činjenica je da proteklih nekoliko dana od kandidatkinje za predsjednicu države nemamo komentara na aktualne događaje i da je, tvrde njeni kritičari, nekako u sjeni predsjednika stranke Tomislava Karamarka.

Osim nekoliko Facebook poruka, pružila je tako podršku i braniteljima koji prosvjeduju, Kolinde Grabar Kitarović, odnosno njenih reakcija na događaje u Hrvatskoj nema. U najmanju ruku, očekivalo se da će se i ona pojaviti među nezadovoljnim braniteljima koji šest dana prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja. Ali do toga, prema onome što je javnosti poznato,nije došlo.

Da li je rutinska operacija ruke ipak iziskivala kratak predah ili se iza ovoga krije nešto drugo, možda nikada nećemo saznati.

Ali, ostaje činjenica da, dok svi kandidati za predsjednika koriste svaku situaciju za promociju, Kolinda Grabar Kitarović šuti.

No, dugogodišnji komentator Večernjeg lista Milan Ivkošić ne slaže se s ovim ocjenama. On upozorava da službeno kampanja nije ni počela te da se o tome mora voditi računa.

– Nije nestala. Ako nema njenih medijskih istupa dva, tri dana to ne znači da je nema i da je nestala. Moje mišljenje je da je Kolinda Grabar Kitarović do sada bila izvrsna i umjerena. No, početkom službene kampanje morat će postati oštrija i izravnija, poručuje Ivkošić i nastavlja.

Ja sam zadovoljan njenin dosadašnjim nastupima, uključujući i onim u emisiji Nedjeljom u dva. Jako dobro, kaže komentator Večernjeg lista.

Na našu opasku kako joj mnogi zamjeraju da je i dalje u sjeni stranačkog predsjednika Tomislava Karamarka, Ivkošić odgovara.

Ne bi se složio da je u sjeni Tomislava Karamarka. Ponavljam, službena kampanja nije ni počela. Ona sve radi dobro. S druge strane, Ivo Josipović postaje sve nervozniji, a na vidjelo izlaze informacije o njegovom nepriličnom ponašanju. Tu prije svega mislim na detalje iz knjige bivšeg veleposlanika Srbije u Hrvatskoj Radivoja Cvetićanina, na kraju će Ivkošić.

Piše: Ivan Klarić

Izvor: Politika Plus

Ostavite komentar

comments