Početna / Vijesti / Milan Kujundžić o ZAMP-u: I ta pljačka će biti osvijetljena i rasvijetljena

Milan Kujundžić o ZAMP-u: I ta pljačka će biti osvijetljena i rasvijetljena

Grabar Kitarović: Vi ste šutjeli, niste koristili svoje ovlasti, gore je šutjeti nego lupiti šakom u stol – rekla je.

silvio-sop-hrt

Foto: Silvio Šop/HRT

Posljednji je dan kampanje za predsjedničke izbore. Nakon 18 dana utrke – u ponoć nastupa izborna šutnja. Posljednje radijsko sučeljavanje svih četvero predsjedničkih kandidata “odigralo” se na Prvom programu Hrvatskoga radija.

Završna rijeć:

Josipović je završnu riječ iskoristio za kritiku drugih kandidata, pa je tako za Kujundžića rekao da nudi osvetnički put, a za Sinčića da nudi samo dobre želje. Josipović je rekao da predsjednik mora biti partner Vladi, da je bio partner Vladi Jadranke Kosor pa tako i ovoj, a bit će i budućoj.

Vi ste šutjeli, niste koristili svoje ovlasti, gore je šutjeti nego lupiti šakom u stol – rekla je Grabar Kitarović, na što je Josipović odgovorio da je koristio svoje ovlasti.

Sinčić je rekao da je, ako treba, spreman i poginuti na putu borbe protiv korupcije.

Kujundžić je rekao da Grabar Kitarović, koju su, kako je rekao, na mjesto kandidata doveli Tomislav Karamarko i Milijan Brkić, neće moći biti oporba. Hrvatska treba za predsjednika slobodnog čovjeka, koji će biti oporba Vladi i koji će iznjedriti nacionalnu politiku – rekao je Kujundžić.

O regionalizaciji države:

Grabar Kitarović: Protiv sam regionalizacije. Mislim da je ovaj sustav sa županijama dobar. Ja jesam za centralizaciju i racionalizaciju državne uprave.

Josipović: Hrvatska treba jaku decentralizaciju. Ne bi se narušila cjelina Hrvatske. Sadašnji je sustav preskup i neefikasan. Neke jedinice lokalne samouprave ne mogu rješavati osnovne probleme svojih građana.

Kujundžić: Preuredio bih ustroj. Grabar Kitarović je svojim izlaganjem pokazala da već dugo ne živi u Hrvatskoj. Tuđman bi, da je živ, odavno ukinuo ovaj neučinkoviti sustav.

Grabar Kitarović mu je odgovorila da jako dobro poznaje Hrvatsku te da čvrsto vjeruje da je ovaj sustav dobar: “Županije sasvim dobro funkcioniraju”

Sinčić: Zalažem se za uvođenje pet do šest regija.

O izjavi don Stojića:

Kujundžić: Priziv savjesti je svako pravo liječnika i medicinskih sestara. Događa se progon liječnika i medicinskih sestara. Ako je točno da doktori dolaze iz Srbije onda je to jako ružno. Kujundžić: Biskupi i vjera su održali ovaj narod na okupu. Osobno sam protiv pobačaja, učinit ću sve da sva djeca od začeća do kraja života imaju uvjete u život

Josipović: Kriminal vlade u kojoj je sjedila Grabar Kitarović u velikoj je mjeri doveo do krize u kojoj je ova zemlja

Grabar Kitarović: Ne znam čemu služi vraćanje u prošlost. To neće riješiti probleme siromaštva.

Sinčić: Žao mi je što se stalno vraćamo u prošlost, no građani osjećaju posljedice zbog svih kandidata koji su ovdje u sobi.

Kujundžić je kazao kako Grabar Kitarović ne može pobjeći od prošlosti kao što ni Josipović ne može pobjeći od afere sa ZAMP-om. Kujundžić je kazao kako će i “ta pljačka biti rasvijetljena”.

Grabar Kitarović: U krizi smo, pred rubom ponora, želim dati svoju vjeru u ovu zemlju i ovaj narod. Biskupi su pozvali ljude da izađu i daju svoj glas, dali su nekoliko elemenata u svom proglasu.

Josipović: Dolazim na misu iz poštovanja prema vjernicima. Naravno da je poziv biskupa na izbore dobra poruka

Nije moguće povući novac iz EU fondova u toj mjeri bez zaduživanja mladih generacija, kazao je Sinčić Josipoviću koji je odgovorio kako su naše programe pregledali stručnjaci.

Kujundžić mu je uzvratio da je to program agencije koju je platio.

Kandidati su emisiju otvorili predstavljanjem svojih programa. Ivo Josipović je Drugu republiku opisao kao državu koja je izašla iz tranzicije i koja funkcionira po najvišim standardima. Kolinda Grabar Kitarović planira promijeniti gospodarsku klimu, a Milan Kujundžić želi povesti nacionalnu politiku. Sinčić u prvih šest mjeseci želi vratiti milijun eura, ako to ne napravi odstupit će.

Izvor:politikaplus.com

Ostavite komentar

comments