Početna / Vijesti / Milanović bi se riješio neposlušnog gradonačelnika

Milanović bi se riješio neposlušnog gradonačelnika

milanovicZAGREB – Milan Bandić mogao bi biti izbačen iz SDP-a čak i ako se ne kandidira za predsjednika Republike Hrvatske, doznajemo iz krugova bliskih šefu SDP-a Zoranu Milanoviću. SDP-ov čelnik i njegovi bliski suradnici ovih dana priželjkuju Bandićevu kandidaturu jer bi u tom slučaju Bandić, temeljem članka 15. statuta SDP-a, automatizmom bio izbrisan iz članstva, kao što je to HDZ učinio u slučaju Nadana Vidoševića. U tom članku, naime, stoji da članstvo u SDP-u prestaje kandidiranjem na listi druge stranke ili nezavisnoj listi bez dozvole SDP-a.

Međutim, Milanović ozbiljno razmatra mogućnost da, kako objašnjava jedan od njegovih suradnika, »zbog ogromne štete« koju je Bandić nanio SDP-u svojim dvomjesečnim kalkuliranjem predsjedničkom kandidaturom, isključi Bandića čak ako i on u zadnji tren odustane od utrke za Pantovčak. Takav potez bio bi puno riskantiji i sasvim je neizvjesno bi li Milanović uspio dobiti potporu Predsjedništva stranke.

– Za radikalan pristup prema Bandiću i njegovim ljudima u zagrebačkom SDP-u, procjenjuje se, Milanović neće pridobiti stranačke potpredsjednike Zlatka Komadinu i Milanku Opačić, kao ni članove predsjedništva Željku Antunović, Zvonimira Mršića, Tonina Picule i, naravno, samog Bandića. Drugim riječima, Milanović za takvu odluku trenutno nema potrebnu većinu u deseteročlanom predsjedništvu SDP-a.

Izvor: 16.10.2009. Novi list, strana 3

Ostavite komentar

comments