Početna / Vijesti / Milanović potpuno nemoćan protiv Bandića

Milanović potpuno nemoćan protiv Bandića

sdpZAGREB – Ne znam hoću li se pojaviti na sjednici Predsjedništva SDP-a. Ima još puno vremena do tada: čak dva dana. A ja stalno radim, pa ne znam. Kad god se kandidiram, ja i pobijedim, jer sreća prati dobre – izjavio je za Jutarnji zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji, čini se, priča o kandidaturi iako ga se to ni ne pita.

Sutra bi se o njegovoj mogućoj kandidaturi za predsjednika države trebalo razgovarati na sjednici Predsjedništva SDP-a. Šef SDP-a Zoran Milanović već dulje čeka Bandićev pogrešan korak, a sada ga želi istjerati na čistinu da se konačno izjasni o kandidaturi pa da ga izbaci iz SDP-a.

Zakuhava se ‘raskol’

No, ni Bandić ne miruje. Iz dana u dan sve više “zakuhava” raskol u SDP-u.

Pozvao je, doznajemo, na razgovor više članova vrha SDP-a. Na svoju stranu već je, kažu izvori iz SDP-a, pridobio nekoliko visoko pozicioniranih SDP-ovaca. Rezultat tih konzultacija je, tvrde upućeni, da je dio vodstva SDP-a čak počeo osporavati pravo Zoranu Milanoviću da isključi Bandića odmah nakon što objavi kandidaturu. – Piše li doista u statutu SDP-a da se automatizmom isključuje onoga tko se kandidira za predsjednika mimo odluke vrha stranke? – kaže jedan član vrha SDP-a.

U statutu SDP-a piše da “članstvo u SDP-u prestaje učlanjenjem u drugu političku stranku ili kandidiranjem na listi druge političke stranke, odnosno na nezavisnoj listi bez suglasnosti SDP-a”.

Slabi pozicija Milanovića: Dio vrha SDP-a polako se okreće protiv Milanovića. Dovode u pitanje model izbora Josipovića za predsjedničkog kandidata i plan da se Bandića izbaci iz igre.

Nisu svi imali šansu

– Spominju se parlamentarni i lokalni izbori. Ali ni riječi nema o predsjedničkim izborima – tumači član Predsjedništva.

Željka Antunović na sjednici zagrebačkog odbora SDP-a prošloga tjedna osporila je način izbora SDP-ova kandidata za predsjednika Ive Josipovića. Ona, doznajemo, smatra da se statut SDP-a može i drugačije tumačiti te da nisu svi imali jednake šanse za nominaciju.

Poznato je da se Zlatko Komadina želio kandidirati za predsjednika pa je to pitanje Antunović otvorila upravo zbog njega. – Komadina je pitao Milanovića zašto nema više kandidata za predsjednika države, a on mu je odgovorio da je tako odlučio jer SDP nema vremena za odabir više kandidata – doznajemo iz izvora u Predsjedništvu SDP-a.

INCIDENT U SKUPŠTINI:

‘Vi mene ne poštujete! Zar nisam zaslužio da me pozdravite? U p…’

Osim što potpuno ignorira Milanovića, Bandić se nije pojavio ni na posljednjoj sjednici Predsjedništva SDP-a

Predsjednika Zorana Milanovića, doznajemo, Bandić potpuno ignorira. Na Iblerovom trgu nije bio od lokalnih izbora, a nije se pojavio ni na poslljednoj stranačkoj sjednici Predsjedništva.

Nije ga pitao za ambicije

– S Milanovićem nije razgovarao u ‘četiri oka’ otkako su se posvađali oko liste za Zagrebačku gradsku skupštinu na kojoj je Milanović svoje ljude stavio na visoka mjesta i sebe kao nositelja liste – kaže izvor s Iblerovog i dodaje: – Otada nema Bandića. Ne odaziva se na pozive, a i kada s njim netko pokuša razgovarati, to je nemoguće. Bandić ne poštuje sugovornika i ako se traži konkretan odgovor, on ga ne daje.

Najbliži suradnici šefa Zagreba smatraju da mu se Milanović prvo zamjerio s postavljanjem svojih ljudi na visoka mjesta na listi, a potom i zato što ga, kao po četvrti put, izabranog gradonačelnika nije pitao ima li se ambicija kandidirati za predsjednika države.

Napao gradskog vijećnika

– Nije to bilo korektno – smatra jedan od Bandićevih suradnika.

Dapače, Bandić sve više zaoštrava odnos prema Milanoviću.  Prošli tjedan, doznajemo, indirektno mu je poslao poruku s Kluba vijećnika SDP-a u Zagrebačkoj skupštini na kojem se predsjednik SDP-a nije pojavio. Vijećnik Gradske skupštine Jurica Meić pozdravio je sve okupljene, doznajemo iz izvora s Ibelorovog trga, a da pritom nije posebno pozdravio gradonačelnika.

– Pa vi ne poštujete ni instituciju gradonačelnika? Pa ako ja kao institucija nisam zaslužio da me se pozdravi, pa u p….- započeo je Bandić.

Pokušali su ga smiriti Meić i Tomislav Saucha.

– Pa, Milane, tu smo svi svoji – rekli su mu.

Ali, Bandić je nastavio.

– ‘Pa jesmo li na tvoje ime osvojili glasove?’, pitao ih je ljuti Bandić. To je protumačeno kao poruka Milanoviću – kaže izvor s Iblerovog.

Izvor: jutarnji.hr

Ostavite komentar

comments