Početna / Vijesti / Miroslav Tuđman kritizira Mesića

Miroslav Tuđman kritizira Mesića

tudmanPriopćenje:

Krivotvorenje europske i hrvatske povijesti

Stjepan Mesić je u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti RH izbjegao odati počast prvom hrvatskom predsjedniku, a istodobno je odlikovao ljude koji su svojim djelovanjem manje zaslužni za hrvatsku nezavisnost. Mesić običava incidentnim ponašanjem privući pozornost, kao što pokušava stvaranjem cirkusa od dužnosti koju obnaša naštetiti državniku koji je osmislio i vodio stvaranje samostalne Hrvatske, i koji stoga za hrvatski narod nije tek jedan u nizu onih koji su voljom glasača dospjeli na mjesto predsjednika. Prvi hrvatski predsjednik je puno više, simbol je same hrvatske borbe za nezavisnost i slobodu.

Kad Mesić “demonstrativno” podijeli državna odličja čelnicima posljednje komunističke vladajuće garniture, to je samo pokušaj zadijevanja još jednog klina podjele, kojeg Mesić sa svojim istomišljenicima nastoji utisnuti u tijelo hrvatskog naroda.

Ova podjela odličja visokim dužnosnicima staroga režima, koji je za daleko najveći dio hrvatskog naroda ostao zapamćen po svojim zločinima i gušenju demokracije i slobode riječi, pokušaj je da se oslobodi povijesne odgovornosti cijeli jedan nedemokratski i krvavi režim.

“To je potpuno bezizgledan pokušaj krivotvorenja europske i hrvatske povijesti i štetno je za budućnost hrvatske demokracije i društva. Zato hrvatski narod ne smije ponovo pogriješiti u izboru novog predsjednika Republike Hrvatske. Hrvatski državljani moraju birati onoga koji neće biti kontinuitet mesićevsko-komunističke opcije, ali ni kontinuitet kumovsko-profiterskih interesa jer se nikada nećemo riješiti korupcije i kriminala.  Budući predsjednik mora biti kompetentna osoba koja će zastupati hrvatske, a ne strane interese”, rekao je u Zagrebu prilikom odavanja počasti hrvatskim braniteljima kandidat za predsjednika Republike Hrvatske dr. Miroslav Tuđman.

Stožer prof. dr. Miroslava Tuđmana

Ostavite komentar

comments