Početna / Vijesti / Nadan Vidošević podržao Ivu Josipovića

Nadan Vidošević podržao Ivu Josipovića

Nadan Vidošević– Podržat ću ono što nije valjanje u blatu, što nije skidanje čarapa i cipela. Lakrdijaši ne mogu proći. Svoju potporu dajem Ivi Josipoviću – kazao je u večerašnjem HTV-ovu Dnevniku Nadan Vidošević, nezavisni predsjednički kandidat koji je ispao u prvom krugu.

Kazao je i to da je u HDZ-a sada nastala jedna tragična situacija jer se Hebrang u kampanji pogubio, a kako je Vidošević kazao, instruirao ga je onaj koji je otišao.

Upitan je li i u čemu je pogriješio kad nije prošao dalje, Vidošević je uzvratio da “on nije pogriješio nego nije dopustio svojima da traže krivca u nekima drugima”.

Osvrnuo se i na današnju izjavu SDP-ova kandiata Ive Josipovića danu u Rijeci ocijenivši to ovim riječima:

– To u Rijeci nije smio reći, to je bilo nepromišljeno, nije bilo pametno.

Mladi Jastreb, Ademi i Blaškić podupiru Josipovića

– Mi, istaknuti branitelji iz Domovinskog rata, ne želimo da predstavnici bilo kakvih udruga u naše ime daju potporu predsjedničkomu kandidatu Milanu Bandiću i tako pokušavaju stvoriti sliku da je cijela braniteljska populacija uz njih. Upravo suprotno, Ivo Josipović je kandidat kojega podupiremo i kojemu ćemo na izborima dati svoj glas -stoji u pismu koje su, među ostalima, poslali generali Rahim Ademi, Nojko Marinković, Tihomir Blaškić, Ivica Obrovac, Veselko Gabričević, Josip Zvirotić te vukovarski branitelji Branko Borković zvani Mladi Jastreb, Fred Matić, Petar Janjić Tromblon…

U pismu potpore napominju da “s indignacijom odbacuju sve laži o tome da je Ivo Josipović sudjelovao u pisanju optužnica Haaškoga suda protiv hrvatskih generala” te konstatiraju da je Ivo Josipović pred tim sudom štitio hrvatske interese braneći državu u predmetu “sub poene”.

Podsjećaju i da je Josipović kao tajnik Hrvatskog odbora za pravnu pomoć sudjelovao u oslobađanju 180 branitelja iz srpskih logora među kojima je bio i jedini preživjeli s Ovčare.

Izvor: Vecernji.hr

Ostavite komentar

comments