Početna / Vijesti / Napad na Kujundžića: HUBOL i KoHOM traže ispriku od Josipovića

Napad na Kujundžića: HUBOL i KoHOM traže ispriku od Josipovića

‘Tom izjavom Josipović je hrvatske liječnike prikazao kao nemoralne osobe ovisne o mitu.’

Ivo-Josipovic

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) i Koordinacija hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) zatražili su danas da se predsjednik Republike Ivo Josipović ispriča zbog izjave kako prihvaća poziv svojeg protukandidata Milana Kujundžića da mu dođe na besplatan liječnički pregled u bolnicu, ali se nada da pritom “neće morati donijeti kuvertu”.

Tom izjavom Josipović je hrvatske liječnike prikazao kao nemoralne osobe ovisne o mitu, narušio je njihovo dostojanstvo i povrijedio ugled liječničkog zvanja, tvrde HUBOL i KoHOM.

“Zahtijevamo da se zbog neprimjerene izjave i neistinite tvrdnje javno ispričate, te da se u daljnjoj predsjedničkoj kampanji ne služite paušalnim ocjenjivanjem i degradiranjem rada i morala liječnika”, stoji u priopćenju dviju udruga.

Osim toga, HUBOL i KoHOM optužuju Josipovića jer je prije desetak mjeseci, izabravši inozemnog liječnika da mu obavi rutinsku operaciju desnog očnog kapka, “pokazao nepovjerenje prema stručnosti hrvatskih liječnika”.

Sada je Josipović otišao i korak dalje te je izjavom u kojoj izražava sumnju u korumpiranost liječnika u Hrvatskoj, ne samo grubo uvrijedio liječnike, već je ugrozio i povjerenje između pacijenata i liječnika koje je iznimno važno za kvalitetno pružanje zdravstvene zaštite, stoji u priopćenju.

Izvor: Politika Plus

Ostavite komentar

comments