Početna / Vijesti / Nezaposlena Zdenka: Donirat ću Josipovića…

Nezaposlena Zdenka: Donirat ću Josipovića…

zdenka.
Foto:Slobodna Dalmacija

Zdenka Peko Krstinić nezaposlena je profesorica povijesti rodom iz Imotskoga koja s obitelji, suprugom i dvojicom sinova, živi na Hvaru. Jedan sin je student, drugi nije zaposlen. Od svih ukućana jedino suprug ima stalna primanja. Daleko od izbornoga glamura i pompe, prvog dana predsjedničke kampanje odlučila je donirati kampanju Ive Josipovića.

– On je jedini kandidat koji govori o pravu i pravdi za malog čovjeka. Josipović je političar koji treba Hrvatskoj. Ne mogu dati puno, ali računam da svaka kuna nešto znači – kaže za “Slobodnu” Zdenka Peko Krstinić.

Ona spada u skupinu građana koji su odlučili i financijski pomoći Josipovićevoj predsjedničkoj kampanji , uvjereni da je upravo on najbolji kandidat.

Primamo veliki broj tzv. malih donacija preko naše web stranice . Nije riječ o velikim iznosima. Ljudi uplaćuju 100 ili 200 kuna, ali nama upravo njihova potpora puno znači – kaže glasnogovornica Josipovićeve kampanje Mladenka Šarić.

Najveći pojedinačni donator bit će SDP, koji je najavio uplatiti 4 milijuna kuna . Od većih donacija, Josipović je do sada primio ukupno 50 tisuća kuna od Branka Roglića i njegove tvrtke “Orbico”, najveće distributerske tvrtke u regiji koja na tržište plasira Malboro, Milku, Griotte i druge poznate brendove.

HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović izabrala je drukčiji model za financiranje svoje kampanje. U većim hrvatskim gradovima planira organizirati niz donatorskih večera na kojima će prikupljati novac za izbore. Ovoga vikenda na onoj zagrebačkoj okupilo se petstotinjak simpatizera, a blagajna predsjedničke kampanje HDZ-ove kandidatkinje inkasirala je 1,13 milijuna kuna.

– Imamo i manje donacije od po dvije tisuće kuna, i veće od trideset tisuća kuna. Svi detalji će biti transparentno navedeni u našem financijskom izvještaju – ističe glasnogovornik kampanje Mladen Pavić.

Kolinda Grabar-Kitarović tako je od braće Mamića, Zdravka i Zorana, izvršnog potpredsjednika i trenera Dinama, dobila po deset tisuća kuna, jednako kao i od poduzetnika Tomislava Horvatinčića, Ivana Milolože, predsjednika Uprave “Munje”, te Josipa Klemma, vlasnika “Klemm Sigurnosti” i bivšeg branitelja. Glavni uvijet se zna: nitko od donatora ne smije imati nepodmirene obveze niti prema državi, niti prema svojim radnicima.

Izvor:Slobodna Dalmacija

Ostavite komentar

comments