Početna / Vijesti / Ni vrag nije tako crven koliko se mi možemo crveniti zbog političkog primitivizma

Ni vrag nije tako crven koliko se mi možemo crveniti zbog političkog primitivizma

Službeni hrvatski grb počinje prvim crvenim poljem, a ne bijelim, kao povijesni. Krivac za to je onaj tip čiji unuk se zove Dean.

zastava hr

Kako se razvijaju stvari na domaćoj političkoj sceni, uskoro ćemo mijenjati državni grb. Bojim se da bi naš povijesni štit s crveno bijelim kockicama, kojeg neki navodno veliki domoljubi pogrdno nazivaju šahovnica, uskoro mogao imati plavu ili neku drugu boju u kombinaciji s crvenom. Ta boja koja se nalazi na svim državnim oblježjima, koju u svom logotipu imaju sve stranke s naglašeno nacionalnom politikom, koja prevladava na dresovima u kojima naciju proslavljaju naši sportaši, zadnjih dana je proglašena komunističkom. Baš kao što je početkom devedestih i pozdrav zdravo proglašen komunističkim, pa je u Blažena Djevica Marija, kojoj se moli ova pobožna nacija, zamalo postala komunistkinja.

Neke kolege na Hrvatskoj televiziji stvarno se može kritizirati do mile volje. O sučeljavanju predsjedničkih kandidata na HTV-u sam već pisao. Bilo je to valjanje novinarske profesije u blatu lošeg zabavnog žutila. Danijela Trbović je za tu besmislenu šaradu kriva zato što je pristala sudjelovati u tome, naravno, pod uvjetom da je imala izbora. Ona je zaposlenik HTV-a. Dakle, ako se nju osobno želi kritizirati zbog tog sučeljavanja može se raspravljati o stavu prema predsjedničkim kandidatima, o načinu na koji je razgovarala s njima, o nedostatku decentnosti i ozbiljnosti, ma ima tu štofa. Kad sam pročitao komentare po kojima je Danijela Trbović kriva zato što je predsjedničkim kandidatima na kraju sučeljavanja darovala crvene kockice, nisam mogao doći k sebi. Kaže gospođa Rosanda Mijolović Dukić, bivša čelnica HDZ-ove zajednice žena u Primorsko-goranskoj županiji da je to očiti znak da je HTV komunistička i jugoslavenska medijska kuća.

Bivša čelnica jedne takve sekcije unutar najveće oporbene stranke ne bi bila zanimljiva za komentiranje, čak ni uz ovakve čudne stavove da nije njezinih fotografija s Kolindom Grabar-Kitarović koje su nekako dospjele u javnost i da ona u svemu tome ne vidi opasnost od najezde Srba na HRT-u, odnosno da ne prebraja krvna zrnca. Naravno, takve gluposti neću ozbiljno komentirati. Meni je ovdje zanimljivo kako netko uspije zaključiti da je Josipović imao crveno-plavu kravatu zato da bi se plavom pokušao uvaliti Hrvatima, a crvenom bojom se dopasti komunistima, jugoslavenima, Srbima…

Pred očima su mi one slike ponosnog Maksimira, crveno-bijelog Maksimira pod čijim tribinama je Josip Šimunić uzviknuo ona nesretni pozdrav koji je naprasno prekinuo njegovu reprezentativnu karijeru. Zar je moguće da je Šimunić to vikao pred razdraganim komunistima, jugoslaveni, pred Srbima koji mrze Hrvatsku?! Pa tamo je skoro 50.000 ljudi imalo barem malo crvene boje na sebi. Zar su jugoslaveni i komunisti onako zdušno bodrili Hrvatsku, pa i uzvikivali pozdrave koji su smetali nekim televizijskim komentatorima. Eto, zbog takvih se može kritizirati Hrvatsku televiziju, ali pisati traktate o tome kako Danijela Trbović ne voli Hrvatsku zato što je nekad navodno bila u vezi s Oliverom Frljićem, stvarno je daleko od zdrave pameti. O Frljiću treba pisati svaki dan. On je elementarna nepogoda hrvatskog kulturnog prostora, ali za Boga milog, zar ćemo sad početi viriti i u krevet jedni drugima. Dokle je došlo ovo ludilo.

Moram priznati da mi nije bilo jasno, kad sam čitao sve te sulude komentare, kako je spomenuta gospođa izvukla zaključak da je na Hrvatskoj televiziji veliki broj Srba. Zar samo zato što se jedan voditelj zove Aleksandar? A autorica takvog zaključka se kune u stranku koju je utemeljio čovjek čiji se unuk zove Dean. Sjećam se jednog grafita u Zagrebu iz sredine devedesetih a koji je poručivao utemeljitelju samostalne hrvatske države: „Mijenjaj ime Deanu, a ne Dinamu“. I što sad? Hoćemo li prebrajati postotke srpske krvi poznatog voditelja i jednako poznatog unuka. Bojim se da unuk to ne bi htio.

Meni je značajnije pitanje zašto netko uopće piše takve gluposti po javnim mrežema i kako to da se onda u medijima pojave fotke te osobe u društvu HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje? Tko je mogao imati te fotografije?

Poznato je kako to ide. Na predizbornim skupovima svi se žele fotkati s predsjedničkim kandidatima. Oni nikoga ne odbijaju jer svaki glas može presuditi. Međutim, što kad se u javnosti pojave komentari o kakvima govorim, a onda i fotografije autora s predsjedničkim kandidatom. Na ispitu je svetonazorski stav predsjedničkog kandidata. Ili će se ograditi od takve osobe ili će postati suodogovoran. U ovom slučaju Kolinda bi morala zatražiti i malo oštriju stranačku stegu vezanu uz takve ispade kojih je previše da bi ona mogla izdržati oštri finiš predsjedničke kampanje. Ako to ne želi napraviti onda se mora nadati da je u Hrvatskoj više od 50 % onih koji su spremni mijenjati boje hrvatskog grba kako on sa svojim crvenim poljima ne bi podsjećao na komunizam.

Mislim da sam konačno shvatio u čemu je fora. Službeni hrvatski grb počinje prvim crvenim poljem, a ne bijelim, kao povijesni. Krivac za to je onaj tip čiji unuk se zove Dean. Mora da je sve to srbokomunistička zavjera, baš kao što su i Danijela i Aleksandar na Hrvatskoj televiziji.

Gospođa Kolinda Grabar-Kitarović je zbog viroze odgodila svoje obveze u predizbornoj kampanji. S obzirom na posljedice podrške dijela članstva HDZ-a , možda je mali predah od susreta s tim ljudima dodatna šansa za nju. Ona očito nema snage sama u stranci riješiti taj problem.

Izvor:Politika Plus

Autor:Ante Gugo

Ostavite komentar

comments