Nova TV prisiljena otkazati emisiju ‘Predsjednička utrka’

prosinac 18, 2009 objavio admin1  
U kategoriji Vijesti

Suceljavanje_NovaNakon opomene Agencije za elektroničke medije Nova TV prisiljena je otkazati planiranu emisiju ‘Predsjednička utrka’ najavljenu za 23. prosinca 2009. te na ovu odluku Agencije namjerava pokrenuti upravni spor.

Namjera uredništva Nove TV bila je praćenjem izborne kampanje stvoriti što veći interes gledatelja za predstavljanje predsjedničkih kandidata i time potaknuti veći interes za izlazak na predsjedničke izbore, uz poštivanje svih zakonskih obveza. Odlukom koju smatramo neosnovanom građani će ostati uskraćeni za završno sučeljavanje u najrelevantnijem informativnom programu u zemlji.

Nova TV smatra kako je ovo još jedan primjer da su nužne promjene izbornih propisa koji se odnose na praćenje u medijima, budući da su pojedini zakoni neprikladni za primjenu u komercijalnim elektroničkim medijima 21. stoljeća.

Izvor: Dnevnik.hr

No related posts.

Komentari

3 Responses to “Nova TV prisiljena otkazati emisiju ‘Predsjednička utrka’”
 1. mojemišljenje kaže:

  VECINSKI VLASNIK NOVE TV JE AMERICKI CENTRAL EUROPEAN MEDIA ENTERPRISES ODNOSNO ŽIDOV RONALD LAUDER.
  Od pocetka kampanje guraju samo odredene kandidate, objavljuju ankete u kojima nedostaje u prosjeku dvadesetak postotaka. Vec tu su prekršili najmanje dva zakona RH. Na primjer pravo na potpunu odnosno cjelovitu informaciju zbog cega se u Americi odakle su došli oduzima koncesija. Pa neka se lijepo vrate u Ameriku pa neka tamo krše zakone ! Ali mi smo država bez kicme. Zato nam ovdje i dolaze bjelosvjetske protuhe da rade s nama što je njih volja.

 2. Stipe kaže:

  potpisujem ovo gore. najbolji komentar mi je onaj prepotentne i samozadovoljne profesorice Pusić koja na temu odustajanja Nove TV od sučeljavanja u prethodnom članku kaže kako će građani biti najviše oštećeni. baš me zanima a kako joj nije palo na pamet da su građani VEĆ oštećeni time što nisu imali prilike vidjeti od početka svih 12 kandidata (kao što je bilo na HRT)ili pak da ih izvlače ždrijebom, pa taman išli u dvije ili više emisija, ali bar znaš da nije provedena smišljena segregacija kandidata na Ligu A i Ligu B..

  Nova TV kao i RTL je imala ohoooo vremena da prije izbora temeljito prouči zakone i one koji su joj se činili zastarjeli ili nejasni, tražiti da se izmjene. pa ne bi bilo nesporazuma.

Trackbacks

Poveznice na ovaj članak...
 1. [...] današnjoj konferenciji za medije predsjednički kandidat Josip Jurčević izrazio je zadovoljstvo odlukom Agencije za elektroničke medije koja je izrekla opomenu Novoj TV. Naglasio je kako se pokazalo da ustrajan i odmjeren trud u borbi [...]Komentiraj

Napišite što mislite o članku...