Početna / Vijesti / NOVE OPTUŽBE IZ SDP-a ‘Pronašli smo predizborne plakate s fotografijom Josipovićevog oca okruženog lubanjama’

NOVE OPTUŽBE IZ SDP-a ‘Pronašli smo predizborne plakate s fotografijom Josipovićevog oca okruženog lubanjama’

Predstavnici šest stranaka i skupina uglednih građana Slavonskog Broda u srijedu su na konferenciji za novinare ukazali na još jedan slučaj poticanja mržnje i netolerancije u predizbornoj kampanji, te pozvali građane da svoj glas u drugom krugu daju Ivi Josipoviću.

Foto: ivojosipovicprh

Foto: ivojosipovicprh

Predsjednik slavonskobrodskog SDP-a Roberto Lujić novinarima je pokazao fotografije plakata koji su izvješeni u mjestu Stari Slatnik. “Plakata je više vrsta, između ostalih s fotografijom na kojoj je i Ivo Josipović i tekstom ‘legalna četnička organizacija’, te fotografijom njegovog oca okruženom lubanjama. Slučaj će biti prijavljen policiji, još se utvrđuje koja vrste prijave će biti podnesena. Mislimo da ovakav način komunikacije nije primjeren u 21. stoljeću”, rekao Lujić dodajući da je plakate pronašao i prijave najavio Mato Gavran (SDP).

Uz stranke koje su Josipoviću već ranije iskazale potporu (SDP, HNS, SUH, ORaH, HSU, Hrvatski laburisti, Hrvatski reformisti), na konferenciji su govorili i Franjo Zavor, u ime povratnika u bosansku Posavinu, te Ante Klarić, bivši pučki pravobranitelj.

Zavor je rekao da povratnici podršku Josipoviću daju jer je znatno pridonio poboljšanju uvjeta za njihov povratak. “Povratnici se boje retorike iz devedesetih godina. Boje se za svoju sigurnost”, rekao je Zavor.

Klarić je ocijenio neprimjerenom retoriku HDZ-a i njegove kandidatkinje. “Čelnik stranke koja ima svog kandidata za predsjednika države, viče nema pomirbe. Kevine su jame i razne druge jame sada u funkciji. Strah nas je od takve Hrvatske. Zato tražimo da razumna Hrvatska izabere Ivu Josipovića za predsjednika. Nikada Hrvatska nije bila tako podijeljena kao u ovo vrijeme, isključivo u političke svrhe. Uporaba, nacije, religije, Domovinskog rata, branitelja koji su najveća vrijednost ove zemlje je moralni zločin pema vlastitom narodu”, istakao je Klarić dodajući da na osnovu svog iskustva u javnom životu nikada nije imao više straha za narod, zemlju i ljudska prava.

Autor: Hina

Izvor: jutarnji.hr

Ostavite komentar

comments