Početna / Vijesti / Ogranci HDZ-a za Bandića, središnjica stranke šokirana

Ogranci HDZ-a za Bandića, središnjica stranke šokirana

hdz, kosorIako je premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor još u izbornoj noći jasno rekla da stranka kojoj je na čelu u drugom krugu predsjedničkih izbora neće podržati ni esdepeovca Ivu Josipovića ni nezavisnog Milana Bandića, neki su stranački ogranci, na svoju ruku, počeli lobirati za – Milana Bandića.

Vrančić se ne boji

Tako je HDZ-ov zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić najavio da će u drugom krugu svoj glas dati Milanu Bandiću. Iako je takav stav izazvao negodovanje okoline, kao i nagađanja o raskolu u HDZ-u, Zvonimir Vrančić kazao je da je to njegov osobni stav i da iz vrha stranke ne očekuje nikakve sankcije.

– Kako u drugi krug ne ulazi moj kandidat Andrija Hebrang, ja ću se sada opredijeliti za Milana Bandića jer je on bolje rješenje od Ive Josipovića koji je po mom mišljenju previše udaljen od politike desnog centra – kazao je Vrančić.

– Premijerka Kosor zatražila je da se sazove sjednica Gradskog odbora zadarskog HDZ-a i da se raspravi to što je gradonačelnik Vrančić dao podršku predsjedničkom kandidatu Bandiću. Predsjednica GO-a Ana Lovrin sutra navečer sazvat će GO, ali ne znam kakvi će biti zaključci – rekao je danas Božidar Kalmeta, najutjecajniji zadarski hadezeovac.

Kakve bi uopće sankcije mogle biti za neposlušnog Vrančića, nije sinoć znao reći. I nakon reakcije iz Zagreba, Vrančić je uvjeren da nije učinio ništa loše, iznenađen je pritiscima nakon sporne izjave, a sankcija se ne boji.

Odnos prema braniteljima

I makarski HDZ oglušio se na uputu iz središnjice. Predsjednik tamošnjeg ogranka Marko Ožić-Bebek svojim se članovima obratio priopćenjem punim hvale za Milana Bandića, njegove poglede na budućnost Hrvatske, njegov odnos prema braniteljima te demokršćanski svjetonazor. Zbog svega toga, zaključuje Ožić-Bebek, Bandić “zavređuje potporu Makarske i Podbiokovlja te cijele domovinske i iseljene Hrvatske”.

Stranački ljudi, zaključio je Kalmeta, trebaju provoditi politiku stranke. U vrhu HDZ-a neslužbeno se pak doznaje da nitko nije tražio sankcije za Vrančića ili bilo koga tko je dao podršku Bandiću. Od njih se samo traži striktno provođenje odluka čelništva stranačke središnjice.

Izvor: Vecernji.hr

Ostavite komentar

comments