Početna / Vijesti / Opet namještaljka gospođe Kolinde

Opet namještaljka gospođe Kolinde

Dok je Gotovinina uloga po protokolu bila da, kao posebni gost, izađe na binu i pozdravi skup i bivše suborce, njegova razdragana »bliska prijateljica« bavila se samo time kako da mu namjesti stupicu ne bi li najpopularnijeg zapovjednika iz Domovinskog rata na brzinu smotala i zloupotrijebila ga u propagandne svrhe.

Foto: KolindaGrabarKitarovic

Foto: KolindaGrabarKitarovic

N a službenoj stranici svoje kampanje i na svom Facebook profilu Kolinda Grabar-Kitarović objavila je u subotu frišku fotografiju koja govori tisuću riječi s generalom Antom Gotovinom, pod naslovom »Susret starih prijatelja«.

Nasmijana predsjednička kandidatkinja HDZ-a na toj se slici nagnula prema generalu koji stoji uspravno i prisno naslonila glavu uz njegov obraz. Po tome izgleda da su njih dvoje stvarno izuzetno bliski.

U kratkom opisnom tekstu, kojim je dodatno zašećerena ta politički vrlo sugestivna vizualna poruka, piše da su se »dvoje starih prijatelja« srdačno pozdravili dok je general izlazio za govornicu te da su poslije »zajedno s prijateljima otišli na ručak«.

Događaj na kome su se njih dvoje u subotu doista sreli bila je proslava 23. obljetnice 72. bojne Vojne policije na koju je, u sklopu predizbornog obilaska Zadra, pristigla i Kolinda Grabar Kitarović sa svojom svitom i sjela u publiku.

No, dok je Gotovinina uloga po protokolu bila da, kao posebni gost, izađe na binu i pozdravi skup i bivše suborce, njegova razdragana »bliska prijateljica« bavila se samo time kako da mu namjesti stupicu ne bi li najpopularnijeg zapovjednika iz Domovinskog rata na brzinu smotala i zloupotrijebila ga u propagandne svrhe.

Pozdrav i slikanje su se, dakle, uistinu odigrali, kao kasnije i ručak za uzvanike, ali priča je u naknadnoj obradi pretvorena u prijesnu laž kakva jednoj kandidatkinji za predsjednicu države sigurno ne služi na čast.

Jer cijeli taj konstrukt – s toplim zajedničkim portretom smještenim u kontekst »susreta starih prijatelja« – nedvosmisleno poručuje svima da se Gotovina, kao skupi džoker, uključio u kampanju Kolinde Grabar-Kitarović.

A od tog se grubog falsifikata ne odustaje usprkos činjenici da se sam Gotovina od njega potpuno jasno distancirao.

Kad su, naime, novinari u Zadru postavili Gotovini pitanje je li došao podržati Kolindu Grabar-Kitarović, on je izričito izjavio da nema namjeru davati potporu nijednome od kandidata za Pantovčak, pa tako ni njoj, jer se ne želi petljati u suvereno pravo građana da sami izaberu predsjedničku figuru za idući mandat.

Izgleda da Kolindu Grabar-Kitarović i njene velike stručnjake za političke kampanje nije naučila pameti ni ona epizoda nakon koje se morala posipati pepelom zato što je javnosti prodala bajku o tome kako je napustila basnoslovno plaćeni posao u NATO-savezu ne bi li »pomogla Hrvatskoj«. Ovo s Gotovinom opet traži njenu usrdnu ispriku.

T im prije zato što je Antu Gotovinu njegova navodna »bliska prijateljica« onako srdačno ispratila u zatvor 2005. godine. Tko se ne sjeća, neka progugla po izvještajima.

Jer, onoga dana kad je general na Tenerifima lociran, uhapšen i transferiran na Haški sud, tadašnja Sanaderova ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je na sastanku u NATO-u kako je »noćašnje uhićenje haškog bjegunca generala Ante Gotovine dokaz vjerodostojnosti hrvatske Vlade i svih hrvatskih institucija u provedbi Akcijskog plana« te dokaz da su »naši napori bili iskreni«.

Treba stvarno imati debeli obraz da se nakon toga pred kamerama nasloniš na Gotovinin obraz.

Autor: Sanja Modrić

Izvor: novilist.hr

Ostavite komentar

comments