Početna / Vijesti / Oslobodimo se lopova, ili nas neće biti!

Oslobodimo se lopova, ili nas neće biti!

Damir KajinSve više ljudi u Hrvatskoj razmišljaju kao Istrijani. Pogledajte, samo se u Istri, uz Zagreb i Varaždin, nešto gospodarski događa, izjavio je tijekom gostovanja u “Otvorenom” Damir Kajin, kandidat Istarskog demokratskog sabora za predsjednika Republike.

No ova metropolizacija Hrvatske dovodi one koji žive u provinciji pred upitnu budućnost. Mora doći do decentralizacije Hrvatske, a što bi vodilo snažnijoj integraciji, dodao je Kajin.

Za razliku od drugih predsjedničkih kandidata, Kajin nema svoje internetske stranice. Tek profil na Facebooku. No kao jedan od najaktivnijih saborskih zastupnika često je citiran u medijima. Njegovoj britkoj retorici mogli su i ovaj put svjedočiti gledatelji HTV-ove emisije.

Često se spominje moja regionalna obilježenost. No to ne smatram nikakvim problemom. Jedan sam s najdužim stažem u Hrvatskom saboru, i mnogi su čuli što imam za reći. Autonomija Istre samo je iskaz za lokalnu samoupravu, nema tu nikakvog separatizma, rekao je Kajin.

Kajin je najavio da će, pobijedi li na izborima, najprije revidirati korumpirano pravosuđe, jer, kako je rekao ono nije u stanju riješiti ni aktualne afere, a kamoli provesti reviziju pretvorbe i privatizacije.

Što se tiče dogovora premijerke Jadranke Kosor sa slovenskim kolegom Borutom Pahorom, smatra da je Hrvatska popustila Sloveniji.

Jako dobro poznajem taj dio Hrvatske. Ponavljam, za dobrosusjedske sam odnose, krv bih im dao, ali zemlju ne. Uostalom, vidim da Slovenci nisu odblokirali još tri poglavlja u našim pregovorima s Europskom unijom, rekao je Kajin.

Moramo se osloboditi hrvatskih lopova, tih “najboljih hrvatskih sinova”, ili nas neće biti!, zaključio je Kajin.

Izvor: HRT.hr

Ostavite komentar

comments