Početna / Vijesti / Otkriveno zašto nema Vilibora na Ipsosovoj anketi

Otkriveno zašto nema Vilibora na Ipsosovoj anketi

NAKON što je na Facebook stranici Živog zida objavljena fotografija ankete koju navodno provodi Ipsos Puls, a na kojoj nema imena njihovog kandidata, pitali smo Ipsos Puls o čemu se radi.

Ivan Vilibor

Foto: Facebook Ivan Vilibor Sinčić

Iz Ipsosa su Indexu proslijedili odgovor koji su poslali Živom zidu.”Prije svega, moram napomenuti da smo se još ranije na upit g. Cvetanovića, voditelja Vaše kampanje, očitovali o toj temi i sve pojasnili, moguće da zbog zauzetosti predizbornim aktivnostima niste imali prilike razmijeniti informacije. Istraživanje na koje se pozivate je pokrenuto prije objave kandidata te mu svrha uopće nije mjerenje rejtinga i predizborne prognoze rejtinga. Radi se o širem tematskom kontekstu gdje je preferencija pojedinih kandidata samo jedna od kontrolnih varijabli, a ne osnova za računanje predizbornih rejtinga. Tako nešto ne bi bilo niti moguće budući da je istraživanje pokrenuto prije objave kandidata.

Naravno, agencija Ipsos Puls je nakon objave kandidata pokrenula istraživanja rejtinga kandidata u kojima su obuhvaćeni svi kandidati. U privitku šaljem scan listića iz tog terenskog istraživanja.”, stoji u odgovoru Ipsos Pulsa koji poziva Živi zid da mu se pridruži u kontroli rada anketara.

“Ipsos Puls apsolutno podržava najviše standarde transparentnosti i kvalitete rada te samim time i propitivanje bilo koje sumnje. Srećom, naš rad je potpuno provjerljiv te se sve sumnje i nesporazumi lako raščišćavaju. Možemo Vam omogućiti uvid u sve prikupljene ankete za projekt mjerenja rejtinga predsjedničkih kandidata da se uvjerite kako svi listići sadržavaju sve kandidate, a isto tako možete prisustvovati kontroli rada anketara kojom se u redovnoj proceduri ponovno pozivaju ispitanici i možemo ih pitati jesu li na listiću imali sve kandidate”, zaključuju iz Ipsos Pulsa.

ipsisossscan
Autor: R.I.
Izvor: index.hr

Ostavite komentar

comments