Početna / Vijesti / PGS podupire Vidoševića

PGS podupire Vidoševića

vidoševićNezavisni kandidat za predsjednika Republike Nadan Vidošević susreo se jučer u Rijeci s čelnim ljudima Primorsko-goranskog saveza, stranke koja će idućega tjedna na sjednici Predsjedništva vjerojatno i formalno donijeti odluku o podrški Vidoševiću na predsjedničkim izborima. Kako je u ime PGS-a izjavio član Predsjedništva Nikola Ivaniš, PGS je u kontaktu s Vidoševićem već oko mjesec dana, a rezultat toga je i činjenica da je Vidoševićev stožer za Primorsko-goransku županiju smješten u prostorijama PGS-a u Stranačkom domu u Ciottinoj u Rijeci. Voditelj stožera je umirovljeni brigadir Stanislav Linić, inače suprug PGS-ove predsjednice kluba vijećnika u Županijskoj skupštini, dr. Ines Strenja-Linić.

– S predstavnicima PGS-a razgovarao sam o dodirnim točkama mog programa u predsjedničkoj kampanji sa programom PGS-a, i vrlo samo zadovoljan razgovorom i podrškom koju sam dobio – izjavio je Vidošević nakon sastanka.

U ime PGS-a Nikola Ivaniš kaže kako postoji veliko slaganje PGS-ovaca i kandidata Vidoševića oko ključnih razvojnih pravaca u PGŽ-u.

– Slažemo se oko osnovnih postavki: nužne fiskalne decentralizacije zemlje, slažemo se da Hrvatska mora biti država rada, slažemo se i oko onoga što je za nas ovdje najvažnije, a to je opstanak proizvodnje u PGŽ-u. Brodogradnja mora opstati kao nukleus industrije. Urušavanje »3. maja« značilo bi i urušavanje ovoga kraja, ali i tehničkog dijela riječkog Sveučilišta – kaže Ivaniš. Po njemu, Vidošević se snažno zalaže i za razvoj Gorskog kotara, što je za PGS izuzetno važno.

Izvor: Novi list (04.11.2009., str.16)

Ostavite komentar

comments