Početna / Vijesti / Pićanci zasuli pozivima predsjedničke kandidate zbog Rockwoola

Pićanci zasuli pozivima predsjedničke kandidate zbog Rockwoola

kajinSukob između građana općine Pićan u Istri i tvornice kamene vune Rockwool stigao je na adrese svih 12 predsjedničkih kandidata. Prvi je poziv kandidatima uputio načelnik općine Ivan Franković, potom tehnički direktor Rockwoola Marco Boi te zelena udruga “ Naša zemlja”.

Načelnik općine i sam je prijavio početkom tjedna , nakon intervencije 15.tak građana, gust dim i smrad iz tvornice, pa poziva kandidate da tvornicu natjeraju da ne zagađuje.

Udruga “ Naša zemlja” je još radikalnija i traži da ih predsjednički kandidat podrže u zahtjevu da se tvornica zatvori. Tehnički direktor Rockwoola Marco Boi pak predsjedničkim kandidatima podastire brojke , kako kaže, vrijedne geen-field investicije, a upozorava da je tvornica bila pod povećalom čak 50 inspekcijiskih nadzora.

Do sada je na poziv odgovorio tek Josip Jurčević koji je posjetio općinu i načelnika. Ostali su se kandidati opravdali, pa i Istranin Damir Kajin koji kaže da nema vremena u predizbornoj kampanji ali da između Rockwoola i građana Pićna bira interese građana.

Izvor: Vecernji.hr

Ostavite komentar

comments