Početna / Vijesti / Potpora manjinaca: I Crnogorci za Josipovića

Potpora manjinaca: I Crnogorci za Josipovića

Milan Bulajić, predsjednik Vijeća crnogorske nacionalne manjine u Istarskoj županiji i predsjednik Zajednice Crnogoraca Istarske županije, i Ljubo Radović, predsjednik Zajednice Crnogoraca Primorsko-goranske županije, tajnik Saveza Crnogoraca Hrvatske i predsjednik Saveza europske dijaspore Crne Gore oglasili su se priopćenjem u kojem objašnjavaju zašto podupiru Ivu Josipovića.

Ivo Josipović.

– Zato jer je predsjednik Ivo Josipović prepoznao asimilaciju i getoizaciju nacionalnih manjina u Hrvatskoj, razvoj etno biznisa na štetu nacionalnih etno skupina u Hrvatskoj, zloupotrebe nad sredstvima iz državnog proračuna namijenjenih etničkim skupinama nacionalnih manjina, važnost ravnopravnog položaja pripadnike nacionalnih manjina u odnosu prema većinskom narodu, potrebu da bude predsjednik svih građana Hrvatske. I zato što će predsjednik Ivo Josipović izmjenama i dopunama Ustava ispraviti nepravde prema etničkim skupinama nacionalnih manjina, ali i većinskog naroda, propisanih u Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina; dovesti u ravnopravan položaj većinski i manjinske narode u Republici Hrvatskoj, omogućiti poštenu prezentaciju kulturnih posebnosti etno skupina nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj, stvoriti uvjete da većinski narod bude odgovoran za potpunu ravnopravnost etno skupina manjinskih naroda u Republici Hrvatskoj, i zato jer Ivo Josipović je slobodan, autonoman i ostvareni predsjednik svih građana Republike Hrvatske, stoji u priopćenju.

Ivo Josipović svojim je dosadašnjim dijelima dokazao da je predsjednik svih građana Hrvatske, koji ima poseban pijetet i razumijevanje za poteškoće manjina, uključujući i našu. Njegova su stajališta i ponašanja temeljena na prihvaćanju i uvažavanju, a ne na isključivanju i asimiliciji. Posebno nam je važno što se predsjednik Ivo Josipović zauzeo za sprečavanje zloupotreba nad sredstvima iz državnog proračuna namijenjenim nacionalnim manjinama. Reforme koje predlaže u novom mandatu vidimo kao način na koji dodatno osnažuje put koji je započeo prije pet godina, kažu u udruzi.

Autor: Tihana Tomičić

Izvor: novilist.hr

Ostavite komentar

comments