Početna / Vijesti / Primorac gubi izbore, ali osniva novu stranku

Primorac gubi izbore, ali osniva novu stranku

primoracIako je tijekom cijele kampanje predsjednički kandidat Dragan Primorac isticao da očekuje barem 15 posto glasova i da se vidi u drugom krugu, nakon prvih izlaznih anketa u 19 sati prema kojima je dobio svega 5,9 posto dogodio se neočekivani obrat. Prema riječima šefa Primorčeva stožera Nikice Gabrića ova kampanja bila je tek politički eksperiment skupine prijatelja koji su željeli vidjeti koliko jedan nezavisni kandidat bez, kako kaže, koorporativnog kapitala, može dobiti glasova.

– Još uvijek mislimo da će Primorac dobiti 10 posto glasova. No već je pokazao da nije politički mrtav i zato mi na proljeće osnivamo novu stranku koja neće biti ni lijevo ni desno i koja će imati odmak i od HDZ-a i SDP-a – najavio je Gabrić. Otkrio je i da već imaju i radni nazvi stranke – “Demokratski savez za promjenu” koji će, kaže, biti prava alternativa političkom dvostranačju.

– Da ta nova stranka na budućim parlamentarnim izborima dobije deset posto koliko će Primorac osvojiti na ovim izborima, to bi značilo 17 saborskih mjesta – kaže Gabrić. Kome bi oni pripali još je nepoznato, no u toj bi se novoj stranci, kako je i sam potvrdio, volio naći i Primorčev brat Dragan, a njezina vrata neće biti zatvorena ni nekim drugim nezavisnim predsjedničkim kandidatima poput Nadana Vidoševića.

– Zašto ne? – komentirao je Gabrić.

Škare Ožbolt nije razočarana

– Nisam razočarana – komentirala je Vesna Škare Ožbolt prve izlazne ankete koje su je smjestile na pretposljednje mjesto sa samo 1,6 posto glasova te objasnila:

– Taj je rezultat posljedica neujednačenog pristupa medija koji su evidentno davali prednost šestorici kandidata. Da je zastupljenost kandidata bila ravnomjerna, rezultati bi bili drastično drugačiji, smatra Škare Ožbolt.

– Ljudi nisu ni vidjeli što im nude svi kandidati. Nisam htjela ulagati milijune kuna u kampanju kad mi ne daju šansu da promoviram svoj program. Na sučeljavanjima sam bila među najboljima, sudeći prema forumima i komentarima – istaknula je Škare Ožbolt i dodala:

– To je odraz situacije u zemlji u kojoj nema sankcija za one koji diskriminiraju. Moja je dužnost da upozorim da je evidentno bilo diskriminacije i zbog toga sam se obratila i Ustavnom sudu.

Izvor: Vecernji.hr

Ostavite komentar

comments