Početna / Vijesti / Primorac uvjeren u podršku intelektualaca i Crkve

Primorac uvjeren u podršku intelektualaca i Crkve

primoracIako još nije donio odluku hoće li se kandidirati na predsjedničkim izborima ili neće, Dragan Primorac, bivši HDZ-ov ministar, tvrdi da je uvjeren da bi kod biračkog tijela prošao mnogo bolje od službenog kandidata stranke, Andrije Hebranga

ZAGREB – Dragan Primorac, bivši ministar znanosti, obrazovanja i školstva, još uvijek dvoji o tome hoće li se kandidirati za predsjednika države. Iako još uvijek nije istaknuo kandidaturu, prema anketama koje su nedavno objavljene u jednom dnevnom listu, Primorac već ima osam posto glasova, što je bolje od HDZ-ova kandidata Hebranga.

‘Iako se službeno još nisam kandidirao, već sada sam izjednačen sa stranačkim kandidatom. Pribroji li se tome tri do četiri posto glasova dijaspore, znači da bih već u startu imao najmanje 11 posto’, pojašnjava Primorac. Da mu je startna pozicija jako dobra Primorac, pojašnjava usporedbom s rejtingom Stipe Mesića, koji je, prije prvih predsjedničkih izbora nakon Tuđmanove smrti, počeo s dva i pol posto glasova.

‘Mene podržavaju rektori, dekani, profesori, dakle intelektualci, i sportaši. Njihov broj nije velik, ali su utjecajni’, kaže Primorac.

Bivši Sanaderov ministar školstva svoj optimizam temelji i na podacima da je njegova službena stranica, koja je još u izradi, već imala 13 tisuća ulaza, a grupa na Facebooku ‘Dragan Primorac – kandidat za hrvatskog predsjednika’ čak 70 tisuća.

Grupu na Facebooku, njegov profil, otvorili su, tvrdi Primorac, njegovi fanovi.

Na upit očekuje li potporu Katoličke crkve, ako uđe u predsjedničku utrku, diskretno je dao do znanja da ga i Crkva podržava. ‘U korektnim sam odnosima s Crkvom’, rekao je. Osim toga, zbog isticanja svoje predanosti vjeri sigurno može računati na dio ozbiljnih vjernika glasača.

Izvor: tportal.hr

Ostavite komentar

comments