Početna / Vijesti / Puhovski o Sinčiću: On je idealan kandidat za protestne glasače

Puhovski o Sinčiću: On je idealan kandidat za protestne glasače

– Uglavnom privlači radikalniju, ljeviju i liberalniju publiku od one Ive Josipovića – kazao je politički analitičar o predsjedničkom kandidatu Živog zida.

Ivan Vilibor

Prema istraživanju Ipsos Puls za Novu TV, iza Ive Josipovića i Kolinde Grabar Kitarović nalazi se kandidat Živog zida Ivan Vilibor Sinčić s potporom od 9,2 posto.

Istraživanje Promocija plus za RTL, Sinčića smješta iza Milana Kujundžića, s potporom od 7,5 posto. Političkog analitičara Žarka Puhovskog ne iznenađuje snažan rast potpore Ivanu Viliboru Sinčiću. – On je idealan kandidat za protestne glasače. Uglavnom privlači radikalniju, ljeviju i liberalniju publiku od one Ive Josipovića. Desne glasače ne privlači, a nešto pokupi i sa centra. Smatram da će rejting Ivana Vilibora Sinčića još rasti – tvrdi Žarko Puhovski. Dodaje kako Kolinda Grabar Kitarović ne može izgubiti drugu poziciju, a šanse Ive Josipovića za pobjedu već u prvom krugu procijenio je na 30 posto. Puhovskog ne iznenađuje pad podrške Milanu Kujundžiću.

“Jedina prilika napad na Kolindu Grabar Kitarović”

– Njegova jedina prava prilika bila je napad na Kolindu Grabar Kitarović što je on počeo činiti tek u zadnje vrijeme ali i tada ju napadne tek u rečenici iza one u kojoj je prvo napao Josipovića – objašnjava politički analitičar Žarko Puhovski.

U istraživanju Promocije plus za RTL Josipović u prvom krugu dobiva 42,1 posto, Grabar Kitarović 30,5 posto, a Kujundžić 9,3 posto. Josipović prema Ipsos Pulsu za Novu TV dobiva 46,5 posto, Grabar Kitarović 34,9 posto, a Ivan Vilibor Sinčić 9,2 posto.

Autor: Marko Špoljar

Izvor: vecernji.hr

Ostavite komentar

comments