Početna / Vijesti / Pusić: HDZ je podrškom Kalmeti preuzeo odgovornost na stranku

Pusić: HDZ je podrškom Kalmeti preuzeo odgovornost na stranku

vesna_pusicPredsjednička kandidatkinja Vesna Pusić predstavila je svoj program i Istranima na susretu s građanima Pule i Umaga. Govoreći o podršci HDZ-a ministru Kalmeti naglasila je da je tim potezom stranka preuzela odgovornost za sve što je radio.

– Koalicijski partneri nisu im dali podršku, što jasno govori da se nisu željeli izložiti. HDZ je ovime preuzeo odgovornost za čitav Kalmetin resor, od HAC-a, HŽ-a do Telecoma – kazala je Pusić.

Komentirala je i tzv. prepucavanja na relaciji predsjednik Mesić – bivši premijer Ivo Sanader.

– Mesić je upozorio da godinama traži da vidi ugovor o prodaji INA-e, a sad smo došli do toga da se postavlja pitanje gdje su novci. Očito RH nema upravljačka prava u INA-i bez obzira na vlasništvo od 43 posto. Ili mora preuzeti upravljačka prava ili pokazati gdje su novci. Mesić je sada konačno bio u poziciji da vidi ugovor koji do sada nije vidjela ni premijerka Kosor, iako je u vrijeme njegova potpisivanja bila potpredsjednica Vlade RH. Vidjeli su ga samo Sanader i Polančec. Logično je da se razgovara s njima, a reakcij Sanadera jest vrsta pokušaja gašenja požara kko bi izazvao efekt međusobnog prepucavanja, a da bi se onda zapravo zaboravilo pitati kako je došlo do tog ugovora – pojasnila je.

Govoreći o decnetralizaciji sredstava Državnog proračuna realnim smatra da se u iduće četiri godine omjer sredstava koji se danas dijeli Državi i lokalnoj samoupravi od 91 posto naprama 9 posto, raspodjeli na 70 naprama 30, uz neizbježnu decentralizaciju znanja.

Izvor: Vecernji.hr

Ostavite komentar

comments