Početna / Vijesti / Pusić: Izvijestiti javnost o sadržaju dogovora sa Slovenijom

Pusić: Izvijestiti javnost o sadržaju dogovora sa Slovenijom

pusic-izvijestiti-javnost-sadrzaju-dogovora-sa-slovenijom-slika-29725Predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s Europskom unijom Vesna Pusić, u svojoj današnjoj izjavi za medije iznosi da se od sastanka predsjednice Vlade Jadranke Kosor sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom te pisma što ga je hrvatska Vlada uputila švedskom predsjedavatelju, Sabor i hrvatsku javnost drži u uvjerenju da u Ljubljani nije dogovoreno ništa drugo.

No već jučer – ističe Pusić – Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske izdalo je priopćenje u kojemu navodi da je postignut dogovor da se pregovori o granici između Hrvatske i Slovenije nastave na temelju dokumenta od 15. lipnja 2009. godine.

– Taj dokument sadrži slovenska stajališta koja nisu prihvaćena u Hrvatskom saboru – upozorava Pusić.

– Time je određivanje početne točke nastavka pregovora bitno različito od stava prihvaćenog u Hrvatskom saboru. Također se postavlja pitanje vjerodostojnosti izjava Jadranke Kosor koja je do jučer tvrdila da nema nikakvih dodatnih dogovora osim onoga što piše u pismu švedskom predsjedavatelju – naglašava predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s Europskom unijom.

– Takvo ponašanje otvara nagađanja da možda postoje i neki drugi dodatni dogovori o kojima hrvatska javnost u ovom trenutku ništa ne zna – komentirala je Pusić i pozvala premijerku da što hitnije izvijesti Sabor o svim rezultatima dogovora sa Slovenijom na temelju kojeg su deblokirani pregovori s Europskom unijom.

Izvor: Vecernji.hr

Ostavite komentar

comments