Početna / Vijesti / Pusić: Proizvodnja je temelj razvoja

Pusić: Proizvodnja je temelj razvoja

Konferencija za novinare u sklopu susreta predsjednika i èelnikaZAGREB – Liberalna je tradicija uvijek smatrala da je proizvodnja i od politike neovisno gospodarstvo temelj prosperiteta svakog društva, rekla je jučer predsjednička kandidatkinja HNS-a i predsjedavajuća LIBSEEN-a, mreže liberalnih stranaka i institucija jugoistočne Europe. Govoreći na konferenciji za novinare nakon sastanka čelnika LIBSEEN-a, Pusić je naglasila da ne smatra da je došlo do propasti liberalnog kapitalizma, te dodala da bi europske države trebale napustiti neoliberalna rješenja i vratiti se liberalnoj tradiciji koja se temelji na proizvodnji.

Predsjednik Liberalno demokratske partije Makedonije Jovan Manasijevski je pak primjetio da bi neki konzervativni i lijevi krugovi željeli kompromitirati osnovne principe slobodnog tržišta, a njegova kolegica iz BiH Lamija Tanović dodala da ne očekuje da će preogovori o preustroju BiH donijeti bilo kakve rezultate.

– Neće doći do stvaranja funkcionalnije BiH. Važeći Ustav koji s etemelji na Daytonu sprečava napredak BiH u procesu euroatlantskih integracija, rekla je Tanović.

Izvor: 21.10.2009. Novi list, strana 5

Ostavite komentar

comments