Početna / Vijesti / Rat Glasa Koncila i Mesića: Treba nam psihički uravnoteženi predsjednik

Rat Glasa Koncila i Mesića: Treba nam psihički uravnoteženi predsjednik

Stipe Mesic na Hvaru 110809Nakon što je predsjednik Mesić u nedjelju rekao da se vrh Katoličke crkve treba ograditi od Glasa Koncila, glavni urednik Ivan Miklenić predsjedniku je vratio sa ovotjednim komentarom u kojem je napisao kakvog predsjednika treba Hrvatska.

“Sljedeći hrvatski predsjednik treba biti zdrava i psihički uravnotežena osoba, sposobna okupiti nekompromitirane i kompetentne suradnike koji također dolaze iz hrvatske šutljive većine”, napisao je Miklenić šaljući poruku da trenutni predsjednik nije psihički neuravnotežena osoba.

“Predsjednik mora biti lišen iskustva sudjelovanja u represiji”

Miklenićev idealni hrvatski predsjednik je i “osoba izgrađenog i življenog vrijednosnog sustava koji počiva na univerzalnim naravnim etičkim zasadama, jer samo takva osoba može ostvarivati, promicati i štititi najviše vrednote zapisane u Ustavu RH”.

Glavni urednik Glasa Koncila smatra kako bi novi predsjednik trebao biti osoba lišena iskustva sudjelovanja u represiji. Traži od njega da provede “stvarnu demokratsku preobrazbu hrvatskog društva” te dodaje kako to neće biti moguće sve dok političku pluralnost ne budu odražavala i sredstva društvene komunikacije, posebno misleći na HRT, dnevne listove i internetske portale.

“Molite za predsjednika koji voli hrvatski narod i državu”

Pozvao je vjernike da se za blagdan Velike Gospe mole da Hrvatska dobije predsjednika koji osobito voli hrvatski narod i državu te će biti borac protiv ekstremizama svih predznaka. Podsjetimo, Mesić je u nedjelju u Sinju izjavio kako bi bilo dobro da se kardinal Josip Bozanić ogradi od uvodnika Glasa Koncila u kojem je predsjednika države glavni urednik te tiskovine Ivan Miklenić nazvao veleizdajnikom. “Bilo bi dobro da se kardinal ogradi. Ne tražim da me vole nego da se ograde”, rekao je tada Mesić.

Izvor: Index.hr

Ostavite komentar

comments