Početna / Vijesti / Ratovi zvijezda: Bandić tvrdi da ima autorska prava, Dancing Bear priprema tužbu

Ratovi zvijezda: Bandić tvrdi da ima autorska prava, Dancing Bear priprema tužbu

Bandić_star_warsU svom predizbornom spotu “Čovjek, a ne stranka” predsjednički kandidat Milan Bandić je bez dozvole iskoristio glazbenu podlogu iz Ratova zvijezda. Ne samo da Bandić nije tražio dozvolu za korištenje te platio pritom naknadu, već je upotreba spomenute glazbe posve zabranjena u političke svrhe.

“Uporaba glazbene teme `Star Wars (Main Theme)` skladatelja Johna T. Williamsa u promidžbenom spotu predsjedničkog kandidata Milana Bandića nedopuštena je. Do sada kao jedina ovlaštena osoba (nakladnik) za konkretno dopuštenje nismo primili zahtjev koji bi se odnosio na isto”, navodi se u očitovanju Dancing Beara kojeg potpisuje direktor Davor Varga.

“Odvjetnički ured koji nas zastupa poslao je 4. siječnja zahtjev za hitnom obustavom uporabe navedene skladbe kao i za poduzimanjem ostalih potrebnih radnji u stožer gospodina Bandića, posebno iz razloga što Warner/Chappell kao nakladnik uopće ne dopušta uporabu glazbe iz svog kataloga u političkim kampanjama”, dodaje se.

Bandićev stožer tvrdi da su pridobili sva autorska i izvođačka prava

Izborni stožer predsjedničkog kandidata Milana Bandića poslao je svoje očitovanje o korištenju glazbe iz Ratova zvijezda u svojem spotu. “Predmetni tv-spot dobili smo kao gotov proizvod s riješenim svim potrebnim audio i video izvođačkim i autorskim pravima od proizvođača, Produkcije Hrg. Na isti način, kao gotove proizvode iza kojih nema drugih opterećenja, kupovali smo od raznih proizvođača i dobavljača druge produkte korištene tijekom kampanje.

Prema tome, Izborni stožer predsjedničkog kandidata Milana Bandića nema nikakve veze, odgovornosti ili obavezu da samostalno, neovisno o proizvođaču rješava bilo kakva pitanja iz njihova proizvodnog procesa i nadležnosti. Kako god bilo, po dobivenoj obavijesti o mogućoj neregularnosti proizvoda, a po našem nalogu, tvrtka zadužena za zakup medija otkazala je daljnje emitiranje.

Želimo još jednom naglasiti da smo predmetni tv-spot dobili kao gotov proizvod od produkcijske kuće Hrg, na koju vas upućujemo za sva daljnja pitanja”, stoji u priopćenju iz Bandićeva stožera.

Izvor: Index.hr

Ostavite komentar

comments