Početna / Vijesti / Riha: Kandidati ne znaju komunicirati na društvenim mrežama

Riha: Kandidati ne znaju komunicirati na društvenim mrežama

Gost Dnevnika u 19 kod Zorana Šprajca bio je stručnjak za društvene mreže i ravnatelj Londonske škole za odnose s javnošću Željko Riha.

Riha

Foto: N1

Na upit koju bi ocjenu predsjednički kandidati dobili za način na koji koriste društvene mreže, Riha je bio vrlo strog (i pravedan) kazavši da bi im dao ocjenu dovoljan. Svoju svoju odluku objašnjava činjenicom da kandidati na društvenim mrežama ne komuniciraju na način na koji bi to kao političari trebali činiti.

Nedostaje dvosmjerne komunikacije. Društvene mreže nisu samo kanal za jednosmjerno slanje poruka, izjavio je Riha.

Zaključio je da aktualni predsjednik ima prednost pred ostalim kandidatima jer je svoje društvene mreže koristio tijekom mandata, dok ostali kandidati, iako su bili politički aktivni, to nisu činili. Ipak, Riha naglašava:

“Političari bi trebali na društvenim mrežama komunicirati prije, poslije i za vrijeme izbora. U Velikoj Britaniji su, npr, političari svjesni da moraju slušati građane i aktivni su i prije i poslije izbora”, kazao je.

Komentirao je i kako je Vlada RH na društvenim mrežama iznimno aktivna i da bi po tome trebala biti primjer svim političarima.

“Vlada RH je dignula ljestvicu za sve političare, izvrsno kumuniciraju i predsjednički kandidati bi trebali uhvatiti njihov standard.

U praksi je najvažnije da motivirate građane da izađu na birališta. Društvene mreže nisu presudne, ali su postale bitan alat u prikupljanju glasova tijekom predsjedničke kampanje”, kazao je Riha.

Komentirao je i činjenicu da se najmlađi kandidat, Sinčić, najmanje koristi društvenim mrežama. Kazao je da mu je to neshvatljivo jer se radi o mladom čovjeku koji iza sebe nema veliku stranačku mašineriju.

“Kandidati moraju shvatiti da je politika komuniciranja na društvenim mrežama dvosmjerna”, zaključio je Željko Riha.

Izvor: N1

Ostavite komentar

comments