Početna / Vijesti / Romano Bolković: Stranka koja je militarizirala Hrvatsku sad poziva na dijalog i jedinstvo?

Romano Bolković: Stranka koja je militarizirala Hrvatsku sad poziva na dijalog i jedinstvo?

Problem PR-a u Hrvatskoj i taj je da mozda dvije, tri osobe koje se kao PR strucnjaci bave politikom poznaju osnovne politološke pojmove, da o razumijevanju političkih procesa ni ne govorim.

Foto: hdz.hr

Foto: hdz.hr

 

Jer, kako objasniti činjenicu da sada HDZ vec par dana tako uspješno, da čovjek ne povjeruje, predbacuje Ivi Josipoviću da zaziva podjele i stvara atmosferu izvanrednoga stanja, a da PR Josipovićeva stožera ne uspijeva odgovoriti: Oprostite, HDZ koji zaziva lustraciju sada poziva na jedinstvo nacije, HDZ koji u Vukovaru ne uvažava hrvatski državni vrh drži prodike o izvanrednom stanju? Zaista mi to nije jasno.

Nije mi jasno ni kako tamo nikome ne pada na pamet da je jedinstvo na koje poziva KGK organsko jedinstvo nacije, jer ona poziva i Sinčicev i Kujundžićev elektorat, bez obzira na ideološke i političke razlike, bez obzira ne različite partikularne interese građana, da kao Hrvati budu za jedno: ona traži jedinstvo zajednice ( Gemeinschaft ) a ne društva ( Gesellschaft ); točka niveliranja svih društvenih razlika nacionalni je identitet! Biti Hrvat, to je to jedno za koje smo svi, bez obzira na sve razlike u pogledima, jer domoljublje je isključivi sadržaj toga programa. Jasno, onaj drugi, to je onaj koji nije Hrvat, i, tu smo na početku devedesetih.

Ali, zašto bi to nekome palo na pamet, osim meni, u Berlinu, zapitanom kako to da nitko tamo ne zna da to zajedništvo nije posredovano kulturalnim vezama, nego je neposredno krvno srodstvo, i da je riječ o ideologiji krvi i tla?

Kako to da nitko ne uviđa ni činjenicu da stranka koja je militarizirala javni diskurs Hrvatske, parkirala invalide pred ministarstvo hrvatske Vlade umjesto da vodi dijalog, progovara o izvanrednom stanju, a isti ti branitelji najavljuju dolazak na Markov trg s kojega ce onda netko morati otići, drugim riječima: zazivaju puč; kako to da se takvo sto ne vidi i ne shvaća?

Kako to?

Piše: Romano Bolković

Izvor: Facebook profil Romano Bolković

Ostavite komentar

comments