Početna / Vijesti / Sanader je potonuo iznenada kao gliser

Sanader je potonuo iznenada kao gliser

Sanader_VidosevicEkskluzivno za tportal predsjednički kandidat Vidošević otkrio je svoja razmišljanja o razlozima iznenadne ostavke bivšeg premijera Sanadera. On ne vjeruje u zavjeru, nego smatra da je ‘potonuo’ zbog neznanja i nedostatka podrške iz EU-a

Nadan Vidošević, predsjednik Hrvatske gospodarske komore i predsjednički kandidat, komentirao je i ocijenio vrijeme Sanaderove vladavine u Hrvatskoj, usporedivši bivšeg hrvatskog premijera s gliserom.

‘Njegovo razdoblje je jedna epizoda u novijoj hrvatskoj prošlosti koja bi se najbolje mogla usporediti s gliserom. Gliser u početku uzleti naglo, glisira, ali kad mu oduzmete gas, on ne zaustavlja blago, kao svaki drugi brod, nego odjednom potone i zabije se nosom u more. On je poletio, naglo je ostao bez gasa i potonuo je. Razlozi njegova odlaska su jednostavni: Europa je zaokupljena svojim problemima, nije imala snage bezrezervno podržati Hrvatsku u njezinom putu prema Europi, dok o domaćim problemima Sanader jednostavno ništa nije znao, a nije bio spreman okružiti se boljima od sebe da bi zemlju izvukao iz krize. Rezultat toga je njegovo povlačenje, to je vrlo logično, nikakve zavjere nije bilo’, ocijenio je Vidošević.

Izvor: Tportal.hr

Ostavite komentar

comments