Početna / Vijesti / Sanader pozvao na jedinstvo HDZ-a: ‘Nećemo se odreći Polančeca’

Sanader pozvao na jedinstvo HDZ-a: ‘Nećemo se odreći Polančeca’

hdz.wide.1“Nećemo se odreći ministra Polančeca, u HDZ-u nema podjela” – bio je zaključak jučerašnje četverosatne sjednice predsjedništva HDZ-a, na kojoj se govorilo i o posljedicama afere Podravka.

Sjednici je prisustvovao i bivši premijer Sanader koji je članove predsjedništva pozivao na jedinstvo u trenucima kada javnost i pojedini mediji žele unijeti razdor u redove stranke. Osim što je prisustvovao sjednici predsjedništva, Sanader je jučer u prostorijama HDZ-a proveo veći dio dana.

Izvori Jutarnjeg tvrde da je uglavnom komentirao novinske napise o aferama koje su uslijedile nakon njegovog odlaska iz stranke. Članovi predsjedništva odbacili su informacije po kojima pojedini ministri “pakiraju” Damiru Polančecu u aferi Podravka, smatrajući da je riječ o podmetanjima iz redova oporbe.

Predsjedništvo HDZ-a, kako doznajemo i dalje čvrsto podupire Andriju Hebranga kao predsjedničkog kandidata, te su odbačene spekulacije o paralelenoj potpori kandidaturi Milana Bandića. Na sjednici je rečeno da se radi o medijskom “kukavičjem jajetu”. Veći dio sjednice protekao je u deklarativnoj potpori Polančecu i Hebrangu, te prozivanju medija.

No, u kuloarima se moglo čuti kako dio članova Predsjedništva ipak strahuje od posljedica afere Podravka, te se već spekulira o mogućem odlasku Damira Polančeca iz Vlade. Dio članova HDZ-a nezadovoljan je rejtingom Andrije Habranga pred početak predsjedničke kampanje, čemu su pridonijeli njegovi brojni medijski gafovi.

Izvor: Jutarnji.hr

Ostavite komentar

comments