Početna / Vijesti / SDP: Dijeljenje letaka protiv Josipovića je sramotno!

SDP: Dijeljenje letaka protiv Josipovića je sramotno!

Bandić Josipović2Petrinjski ogranak SDP-a pozvao je Bandića i Crkvu da se ograde od ove ‘nekulturne, nemoralne i podle političke igre’ koja je bacila ljigu na staru petrinjsku tradiciju.

Nakon nedjeljnjog incidenta u Petrinji kad je nekolicina maloljetnika vjernicima ispred Crkve svetog Lovre dijelila letke koji blate predsjedničkog kandidata Ivu Josipovića, reagirao je i petrinjski ogranak SDP-a.

– Najoštrije osuđujemo događaj u kojem su maloljetne osobe pred Crkvom svetog Lovre u Petrinji u vrijeme i nakon nedjeljne mise dijelile letke neprimjerenog sadržaja, blateći mnoštvom laži predsjedničkog kandidata Ivu Josipovića.

Iz samog takvog čina, te mjesta i vremena u kojem se događaj zbio, vidljivo je da organizatori toga djela, prije svega ne vjeruju u Boga, jer svaki onaj tko u Boga vjeruje, Boga se i boji. Koristeći maloljetnike za provođenje ove, u najmanju ruku, nekulturne, nemoralne i podle političke igre, nije niti čovjekoljubno, niti domoljubno, a pogotovo ne bogoljubno, iako se nezavisni predsjednički kandidat Milan Bandić i njegovi sljedbenici svim tim osobinama često diče – priopćila je predsjednica GO SDP-a Petrinja, Svjetlana Lazić.

Nadalje navodi kako je nedjelja, 3. siječnja, u središnjem petrinjskom parku, jedna je od najsramnijih epizoda političkog djelovanja neprimjerenog građanskoj maniri stare petrinjske tradicije.

– Ne pamti ovaj ponosni grad, svjedok brojnih političkih turbulencija, da se netko u njegovoj povijesti usudio zlorabiti instituciju svete crkve u ostvarenju svojih prizemnih materijalnih strasti i interesa. Očekujemo da se od ovakvog postupka ogradi i Crkva i predsjednički kandidat gospodin Milan Bandić, a službene institucije Republike Hrvatske, konačno i na ovom prostoru, odrade svoj dio posla, jer se radi o zloporabi maloljetnih osoba.

Ova ružna epizoda neće okaljati ime Petrinje, jer je SDP Petrinje sastavljen od mladih, obrazovanih osoba koje će, uz pomoć građana, znati vratiti ukradeno dostojanstvo ovom gradu i zaustaviti njegovo sustavno uništavanje – poručila je Svjetlana Lazić.

Izvor: Jutarnji.hr

Ostavite komentar

comments