Početna / Vijesti / SDP se odriče komentiranja anketa

SDP se odriče komentiranja anketa

milibanMilan Bandić, objavi li svoju kandidaturu, ozbiljno za vratom puše SDP-ovom službenom kandidatu Ivi Josipoviću. Naime, prema rezultatima istraživanja agencije Promocija Plus, a koje je naručio SDP, u drugi krug mogla bi ući dva esdepeovca- Josipović i Bandić (op.a. premda bi tada zagrebački gradonačelnik bio bivši SDP-ovac).

Međutim, nejasno je zašto je SDP naručio istraživanje rejtinga za oba njihova člana. Odnosno, uobičajeno je da kada se rade istraživanja popularnosti, na ‘meti’ ankete nađe po jedan kandidat iz svake stranke, u ovom slučaju bi to bili- Ivo Josipović, Andrija Hebrang, Vesna Pusić, Damir Kajin te Nadan Vidošević. No, vjerojatno po prvi puta, u ovom istraživanju se, sa jednim službenim kandidatom našao i neslužbeni kandidat iste stranke, a u usporedbi sa drugim kandidatima.

Iz toga, čini se, proizlazi kako SDP ozbiljno računa na njegovu kandidaturu. Teško je vjerovati da će Bandić u posljednjem trenutku biti proglašen SDP-ovim kandidatom, premda ni to nije nemoguće s obzirom da se slično dogodilo na posljednjim parlamentarnim izborima kada je Milanović odlučio kako će on biti kandidat za premijera, a ne Ljubo Jurčić. Međutim, vjerojatnija opcija je da stranka računa na samostalnu kandidaturu zagrebačkog gradonačelnika pa je upravo iz toga razloga i njega uvrstila u istraživanje.

U anketi zbog medija

– Bandić je uvršten zbog mogućnosti njegove kandidature- pojasnili su taj potez u SDP-u.

Na pitanje kako je to prvi puta da stranka mjeri rejting dva svoja člana zajedno sa drugim kandidatima, ističu kako moraju pripremiti taktiku i strategiju, bez obzira na to hoće li se Bandić kandidirati. Znači li to da u SDP-u ozbiljno računaju na pohod na Pantovčak najjačeg esdepeovca, zaključuju:

– Pa mediji špekuliraju da će se kandidirat.

S druge strane, Gordana Grbić, glasnogovornica SDP-a, nije željela ništa komentirati.

– Ima raznih anketa, a mi ni jednu ne komentiramo- zaključila je.

Na pitanje da ne želi komentirati anketu koju je stranka naručila, odgovorila je:

– Ne, ni tu.

Izvor: Javno.com

Ostavite komentar

comments