Početna / Vijesti / Shimadzu za Hebranga: Radnici pod prisilom morali podržati HDZ-ovog kandidata

Shimadzu za Hebranga: Radnici pod prisilom morali podržati HDZ-ovog kandidata

izborni stozer andrije hebrangaGordan Tomac, direktor tvrtke Shimadzu i sin Berislava Tomca, bliskog prijatelja Andrije Hebranga, naredio je prošli tjedan svim zaposlenicima te tvrtke da moraju potpisati potporu za Hebrangovu predsjedničku kandidaturu.

Tajnica tvrtke Dragica Vuletić 9. studenog poslala je svim zaposlenicima e-mail sljedećeg sadržaja: “Molim Vas da se sutra ujutro, ukoliko nemate nešto dogovoreno, zadržite u uredu do 10 i 30 sati i da sa sobom imate osobne iskaznice!” Dan kasnije poslala je sljedeću poruku: “Vezano za ovaj mail od jučer, molim da se oni koji nisu bili u uredu danas u 11 sati i na Trgu bana Jelačića, da se očituju gdje su točno bili.”

Izvori bliski tvrtki Shimadzu potvrdili su Nacionalu da su u to vrijeme morali grupno ići dati potporu za Hebrangovu kandidaturu. Štoviše, oni koji u ta dva dana nisu potpisali potporu, morali su to učiniti u petak 13. studenoga. Potporu su potpisali na Kvaternikovu trgu, a potom su otišli na piće u kafić Kvak. Sve je snimio fotograf Nacionala, jer su ogorčeni zaposlenici tvrtke Shimadzu i to dojavili, kako vlasnici tvrtke poslije ne bi mogli tvrditi da to nije istina.

Izvor: Nacional.hr

Ostavite komentar

comments