Početna / Vijesti / Sinčić: Institucije su loše, oni koji se trebaju boriti protiv korupcije sami su korumpirani

Sinčić: Institucije su loše, oni koji se trebaju boriti protiv korupcije sami su korumpirani

sincic-hrt

PREDSJEDNIČKI kandidat Ivan Sinčić u nedjelju je u Varaždinu, gdje se družio s građanima, rekao da institucije nisu zainteresirano za to što građanima nekretnine otimaju organizacije koje nemaju dozvolu HNB-a niti su registrirane pri Trgovačkom sudu te ustvrdio da su institucije spore, loše i korumpirane, čak i one koje bi se trebale boriti protiv korupcije.

“Znam da ovdje postoje problemi s lažnim Raiffeisen zadrugama, mnogo više nego u drugim dijelovima Hrvatske. To je tragedija koja proizlazi iz nerada Hrvatske narodne banke, iz nerada sudstva jer se sudovi proglašavaju nenadležnima, a kad treba raskinuti ugovor, kad treba napraviti ovrhu, onda su itekako brzi. Ukupno 12.000 nekretnina bi još trebalo biti oteto našim građanima od organizacija koje nemaju dozvolu HNB-a niti su registrirane pri Trgovačkom sudu”, rekao je. “To je divljanje, otimačina koja niti jednu instituciju ne zanima da ju sankcionira. A kako i bi kad znamo da je jednog od kolovođa nedavno primio predsjednik Josipović, što ću mu reći na sučeljavanjima. A organizator Walter August sjedi u pritvoru u Austriji, ako već nije podignuta optužnica”, rekao je Sinčić .

“Korumpirani i oni koji se trebaju boriti protiv korupcije”

Ustvrdio je da su institucije spore , loše i korumpirane. “Korumpirane su i one koje bi se trebale boriti protiv korupcije. Jučer sam bio u zapadnoj Slavoniji. Tipična priča, direktor je uzeo kredit, dao sebi i svojim jatacima, sve dugove prebacio na firmu, firma je otišla u stečaj, radnici na ulicu, a prostor je preprodan. To se ponavlja gdje god dođete, uvijek postoje lokalni moćnici, tajkuni, tzv. stupovi društva, koji drže sve prilike za zaposlenje, sve javne institucije, imaju sve u policiji i u sudstvu, koji zagorčavaju život našim građanima. Na taj model nailazim posvuda, od mog Karlovca, od Siska, Osijeka, ovdje i u Zagrebu, samo na mnogo većoj skali. Moramo lustritrati naše institucije da u njih dođu ljudi koji će obavljati svoj posao, koji će, kad protiv nekog bude podignuto sedam kaznenih prijava, obraditi barem jednu”, kazao je predsjednički kandidat u Varaždin te poručio da je sramota da imamo državno odvjetništvo koje pazi koga prijavljuje.

Ja ću kao predsjednik s Pantovčaka prozivati sve te ljude i uzimati slučaj po slučaj, svaki dan ćemo biti u javnosti, okupljat ćemo građane preko incijative Živi zid, naredit ću tajnim službama da istraže i prate te kriminalce. Jedino na taj način ovo društvo može krenuti naprijed. U našoj Hrvatskoj ništa nije na svojem mjestu, a tome težimo. Učenici trebaju biti u svojim školama, studenti na fakultetu, radnici na poslu, a lopovi u zatvorima”, zaključio je Ivan Vilibor Sinčić .

U Varaždinu se s građanima družio na središnjem gradskom Trgu kralja Tomislava i zahvalio onima koji su skupljali potpise rekavši da je Varaždin bio jedan od rekordera.

Osim Varaždina predsjednički je kandidat posjetio i Čakovec.

Izvor:index.hr

Ostavite komentar

comments