Početna / Vijesti / Sinčić: Ova utakmica je duboko nepoštena, imamo pola milijuna duhova ili režimskih birača

Sinčić: Ova utakmica je duboko nepoštena, imamo pola milijuna duhova ili režimskih birača

– Idemo do pobjede! – zaključio je najmlađi predsjednički kandidat.

ivan vilibor sincic

Obraćanjem javnosti pred Hrvatskim saborom, najmlađi predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida danas je i službeno započeo svoju kampanju upozorenjem kako je ova “utakmica duboko nepoštena” s obzirom na nelogičnosti oko broja birača u Hrvatskoj.

– Kampanja će biti veoma razgranata, imamo planirane turneje prema Čakovcu, Varaždinu, Splitu, Slavoniji, Istri itd. Osim toga bit će druženja s građanima, bit će dosta društvenih događanja, primam pozive i od medija. Naša je dužnost i cilj doći do svakog građanina i prenijeti našu poruku, a vjerujem da će oni to prepoznati –kazao je Sinčić koji još nije znao reći koliko će potrošiti na kampanju jer još prikupljaju donacije. U pretkampanji potrošio je, dodaje, oko 4 do 5 tisuća kuna. Kampanju je počeo ukazivanjem na nelogičnosti s brojem birača u Hrvatskoj.

– U Hrvatskoj živi oko 4,5 milijuna stanovnika, a imamo isti toliki broj birača. Isto tako statistička je činjenica da imamo samo oko 3,5 milijuna punoljetnih osoba, dakle osoba s pravom glasa. Čak i nakon zadnjih izmjena biračkih popisa za one europske izbore prošle godine i ove godine, mi još uvijek imamo pola milijuna duhova, pola milijuna režimskih glasača – primijetio je Sinčić te pozvao ministra uprave Arsena Bauka da se očituje o ovom problemu i pokuša ga riješiti, ako ne za ove izbore, onda za neke buduće.

-Dragi građani, ova utakmica je duboko nepoštena , stol je nagnut, režim igra na svom terenu, on ima gol u koji jedva lopta može ući, širok 10 centimetara, a moj gol je od kornera do kornera. I ne samo to, sudac je njihov, teren je njihov, delegat je njihov. Ipak, mi se moramo suprotstaviti ovakvim uvjetima. Zato pozivam sve građane, sve glasače, da iziđu na izbore, da se uključe u nadgledanje izbora, želim što veću izlaznost kako bismo nadglasali te duhove i konačno zaustavili ovaj kriminal – obratio se Sinčić građanima zaključivši kako on neće izdati svoje biračko tijelo kao što ga ostali varaju već 25 godina.

Mario Gracin, predsjednik udruge Živi zid objasnio je da ih je Državni zavod za statistiku izvijestio kako je prema posljednjem popisu stanovništva iz 2011. godine broj punoljetnih osoba u Hrvatskoj iznosio 3.487.034 osobe. Istovremeno, nastavlja on, Ministarstvo uprave odgovara kako je na dan 5. listopada 2014. godine punoljetnih osoba s biračkim pravom u RH, koji su upisani u registar birača bilo 4.527.129, od čega 4.043.196 punoljetnih osoba s biračkim pravom koje imaju prebivalište u RH.

Ovdje vidimo da postoji razlika od najmanje 500 tisuća,odnosno pola milijuna birača koji naprosto ne postoje . Ako pribrojimo i negativni prirast koje stanovništvo RH ima, a on iznosi oko 11 tisuća svake godine, dolazimo do brojke od 600 tisuća nepostojećih birača – duhova u RH. Mi želimo ovu stvar izvesti na čistac, izvršiti pritisak na institucije ove države da napokon odrade svoj posao i želimo napokon postaviti okvir za demokratske procese i osnovu demokracije, a to je izborni proces – poručio je Gracin, a Sinčić je još jednom pozvao građane da izađu na birališta i tako “nadglasaju duhove”.

Idemo do pobjede! – zaključio je najmlađi predsjednički kandidat.

Izvor:Večernji list

Ostavite komentar

comments