Početna / Vijesti / Sinčić za N1: Podcijenili su me, Josipoviću sam oteo pobjedu

Sinčić za N1: Podcijenili su me, Josipoviću sam oteo pobjedu

Sa osvojenih 16,42 posto glasova, kandidat Živog zida Ivan Vilibor Sinčić ostvario rezultat kojim je postao nova zvijezda hrvatske politike, a njegovi glasači postaju ključni za rezutatat drugog kruga predsjedničkih izbora. Svoj prvi veliki intervju dao je Tihomiru Ladišiću u emisiji Novi dan te istaknuo “Ponosan sam, napravili smo nemoguće”.

Foto: vilizapredsjednika

Foto: vilizapredsjednika

“Svaki šesti čovjek koji je izašao na biralište biti će ključni za drugi krug. Ja ne mogu podržati nikoga. Jednoj stranici se sudi kao zločinačkoj organizaciji. Da glasam za neke od njih iznevjerio bih sve svoje ljude”, naglasio je Sinčić te dodao kako mu se zasad ni jedan od kandidata javio. “Slušao sam Josipovića i ostao sam iznenađen. Dosad mi je bio bezličan, a jučer sam ostao iznenađen njegovim nastupom”, rekao je Sinčić.

Naglašava kako su birači prepoznali njihov rad unazad već dvije-tri godine te ističe kako mu je drago da su na neki način dignuli standard pričajući o temama o kojima, kako tvrdi Sinčić, ostali ne pričaju. Također smatra kako su ga “ostali podcijenili. Ja samo medijima postao zanimljiv tek od početka službene kampanje. No omjer uloženog i dobivenog je daleko u našu korist”, rekao je Sinčić. “Potorošili smo 25.000 kuna i 80.000 u uslugama. Da smo imali više novca napravili bismo bolji rezultat”, istaknuo je.

“Kada sam obilazio ljude najčešće su me pitali što da rade jer im instituicije ne odgovaraju na kaznene prijave koje su podnijeli. Rekao sam im da ću se potruditi da se nešto pokrene”, objasnio je.

Osvrnuo se i na situaciju u INA-e. Naime, na početku kampanje je tvrdio kako ima dokaze da je INA-a u vlasništvu petero “tajkuna”. “Te podatke sam dobio iz sestrinske firme INA-e. Unutra jasno stoji tko je vlasnik: Hrvatska većinski i 48,9 posto Zagrebačka banka te preko vlasniškčkih računa vlasnici su tajkuni. Podatke smo poslali i medijima i pojedincima. Još nema odjeka, možda smatraju da je to prekontroverzno”, istaknuo je Sinčić.

Radije bih uzrokovao ustavnu krizu, nego surađiao s HDZ-om

Dodao je kako smatra da medijima vladaju tajkuni. “Na primjer, članovi Skupštine Zagrebačke županije po članu dobivaju i do pola milijuna kuna. Silan novac se sijeva u stranke i one su uzgoj korupcije”, rekao je.

“Da je došlo do toga, radije bih uzrokovao ustavnu krizu, nego surađivao s HDZ-om. Bolje ustavna kriza, nego novi Ivo Sanader. Isto tako, članovi Živog zida ne podržavaju HDZ i SDP. Da bismo nekome pomogi, mora se odreći takve politike”, objasnio je.

Preporučam glasačima da ne izađu na drugi krug izbora ili ponište listić

Rekao je također kako će u drugom krugu izbora ili ponišiti listić ili ne izaći na izbore. “To ih preporučio i svojim glasačima, no ako žele neka glasaju po savjesti”, rekao je Sinčić. “Činjenica je da smo uzeli glasove Josipoviću, no dio smo uzeli i Grabar Kitarović i Kujundžiću, no najviše Josipoviću.”

“Oduvijek sam radio na sebi i na ljudima oko sebe. Nastavit ću se baviti voćem, faksom, strankom i udrugom te najavljujem da osnivamo portal koji će se zvati Stvarnost. Portal će biti orijentiran na društvene teme, prije svega ono o čemu se ne govori i na dnevnu politiku”, najavio je Sinčić.

Ne bih surađivao s ORaH-om

Na parlamentarnim izborima, surađivao bi s MOST-om, Stipom Petrinom i ekipom iz Vrgorca. Uglavnom mladi ljudima koji su uspjeli svrgnuti političke elite. No zasad ne bih mogao surađivati s OraH-om”, naglasio je Sinčić te se osvrnuo na izjavu SDP-ove Milanke Opačić koja ga je nazvala avanturistom u politici: “Imam loše mišljenje i o radu njezinog Ministarstva i o njoj”, rekao je.

Pred kraj je napomenuo kako se protivi političkoj trgovini te će novce koje je dobio od izbora, 250.000 kuna uložiti u kampanju za parlamentarne izbore te kroz udrugu dati ljudima kojima treba. “Novac treba maknuti iz politike jer će se inače korumpirati. Zato želim maknuti novac i iz Živog zida.”

Autor: Danela Žagar

Izvor: hr.n1info.com

Ostavite komentar

comments