Početna / Vijesti / Sinčićev najveći donator održava Bandićeve fontane

Sinčićev najveći donator održava Bandićeve fontane

Predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić prikupio je 102.332 kune donacija za kampanju, stoji u financijskom izvješću koje je po zakonu bio obavezan objaviti na web-stranici Živog zida, udruge koja podupire njegova nastojanja.

Ivan Vilibor

Najveći mu je donator tvrtka Kristal bazeni i fontane od koje je primio donaciju u uslugama vrijednim 75 tisuća kuna. Tvrtka Kristal bazeni fontane u javnosti je poznata po poslu koji je dobila za održavanje tzv. Bandićevih fontana izgrađenih pokraj Nacionalne sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Mediji su pisali o tome da održavanje fontana stoji četiri puta skuplje nego da ih radi gradska tvrtka. Vlasnica i direktorica tvrtke je dvdesettrogodišnja Tea Đurđević. Mario Gracin iz stožera Ivana Vilibora Sinčića nam je kazao da se usluga u iznosu od 75 isuća kuna koju im je donirala tvrtka Kristal Bazeni Fontane odnosi na tiskanje letaka.

Iza tvrtke Kristal bazeni fontane, prema pisanju medija, stoji Ivan Valek, koji je od 2000. do 2004. zastupnik u gradskoj skupštini, prvo kao HNS-ov kadar, a zadnje dvije godine kao nezavisni zastupnik koji je podržavao gradonačelnika Bandića. Njegova tvrtka Valek-commerce koja gradi fontane i bazene danas ima blokiran račun, a sam Valek bio je izrazio želju za predsjedničkom kandidaturom, ali je podbacio kad je na red došlo prikupljanje potpisa.

Ostali prikupljeni iznos uglavnom se svodi na manje donacije fizičkih osoba od 15 do 1.000 kuna. Svega nekoliko donatora Sinčiću je uplatilo više od 1.000 kuna. Najviši novčani iznos uplatila je tvrtka Delta point u iznosu od 2.000 kuna, potom slijede Marino Krmpotić s 1.500 kuna, Robert Čekić 1.400 kuna… Zanimljivo je da usluga korištenja famoznog Jaguara nigdje nije navedena u financijskom izvješću jer se sve usluge odnose na tiskanje letaka tvrtke Kristal bazeni fontane.

Cijelo Sinčićevo izvješće možete pronaći ovdje.

Autor: Ante Srzić

Izvor: tportal.hr

Ostavite komentar

comments