Početna / Vijesti / Sramotno: Bandić novcem Zagrepčana potkupio sportaše i pjevače

Sramotno: Bandić novcem Zagrepčana potkupio sportaše i pjevače

bandić29Što povezuje Ivanu Brkljačić, Miu Begović Lopatny i Ivu Majoli, osim činjenice da se sve troje celebrityja našlo na svečanoj bini u noći kada je Milan Bandić obznanio kako je prošao u drugi krug izbora za predsjednika Hrvatske. Odgovor je – gradski stan, odnosno gradski prostor.

Stan u Trnju

Naime, u večeri izbornog trijumfa Bandića uz osuđenog iz slučaja Indeks našle su se i poznate osobe, koje izrazile svoju podršku gradonačelniku Zagrebu koji je u utrci za Pantovčak. Ivana Brkljačić, bacačica kladiva i poznata sportašica tako ima gradski stan u Trnju veličine 51 kvadrat i to u Strojarskoj ulici.

Za one koji ne znaju poznata sportašica trebala je 2005. godine biti na listi SDP-a i to iz plemenitih namjera jer je na taj način, tvrdi, htjela podržati Milana Bandića, nositelja SDP-ove liste za Zagreb i aktualnog dogradonačelnika. No, kako je tada rekla nakon pritisaka i uvreda bila je prisiljena odustati od liste. Tada je rekla da nastavlja podržavati Bandića jer se – zalaže za zagrebački sport.

“Poštuje druge, a on sam nastoji biti što bolji”, rekla je Brkljačić te večeri u stožeru.

Mia Begović od 1997. godine živi u gradskom stanu u Nodilovoj ulici u Zagrebu, a ona je gradski stan dobila je na privremeno korištenje od šest mjeseci, Nikad nije potpisala nikakav ugovor o čuvanju stana. Mia Begović nastavila je živjeti tamo nakon roka te joj je Grad slao zahtjeve za iseljenje, a potom ju je i tužio. U travnju prošle godine Županijski sud presudio da se mora iseliti u roku od 15 dana, no na službenim stranicama i dalje se vodi na adresi u Nobilovoj.

Begović u stanu “bez valjane pravne osnove”

Ondje se nalazi u kategoriji “Korisnici stanova bez valjane pravne osnove”. Mia je svojedobno u žalbi navela kao su sudovi bez dokaza protumačili da je Grad Zagreb vlasnik stana jer je zgrada uknjižena kao gradsko vlasništvo, pa Grad nije mogao voditi spor protiv nje, nego Republika Hrvatska.

Iva Majoli posebna je priča, naime ona, kao zaslužan građanin-sportaš ima stan u Teslinoj ulici. Prije nekoliko godina izbila je oko toga i afera kada se otkrilo da njen brat koristi stan. Danas u službenoj evidenciji stoji kako su korisnici suvlasnici/stanari a da je način korištenja upitan. Naime, upitno je i vlasništvo kao i korištenje, a stoji kako je provjera korištenja u tijeku.

Ne treba zaboraviti ni kako je Majoli prije četiri godine godine postala vlasnica vrlo vrijednog posjeda na zagrebačkom Cmroku. Tada se o prodaji u medijima pisalo kao o još jednoj aferi jer joj je poglavarstva omogućena kupovina oko deset tisuća četvornih metara elitnog igrališta i gradilišta u Jurjevskoj ulici.

Tada je u natječaju pisalo da je uvjet za kupca da mu zagrebački i hrvatski teniski savezi odobravaju održavanje WTA turnira, što je tada jedino mogla Majoli.

Majoli je od stvarno procijenjene vrijednosti zemljišta skinuto čak 20 milijuna kuna jer je toliko već uložila u nekretninu. Inače zemljište je prema procjeni vještaka vrijedilo gotovo 34 milijuna kuna. Jedna od obveza kupnje bila je organizacija WTA i ITF turnira, dok je ove godine otkazan. Na kraju se ipak challenger turnir održao u Zagrebu, ali ne na Cmroku nego na Maksimiru.

Također u izbornom stožeru bili su nazočni i pjevači odnosno Boris Novković kao i Vlado Kalember, a i oni podosta toga moraju zahvali Bandiću. Prije svih Novković koji je zadnji album izdao 2008 godine, a za doček Nove godine u Zagrebu bio je glavna zvijezda na središnjem trgu.

Bandić Novkoviću digao cijenu u doba recesije

Prema pisanju medija Novković je utržio 20 tisuća eura ili oko 150 tisuća kuna, dok je prošle godine prema napisima medija za doček Nove godine u Kutini utržio “tek” 100 tisuća kuna. Tada, podsjetimo, još nije bila recesija.

Na središnjem zagrebačkom trgu uz Novkovića nastupili su i Vlado Kalember kao i Alka Vuica koji su također javno podržali Bandića. U predizbornoj noći zajedno s Novkovićem bio je i Kalember koji je novinarima objašnjavao kako je eto Bandiću zahvalan jer je pomagao njegovoj – supruzi.

Kako smo otkrili, njegova supruga, Ana Rucner trenutno je na europskoj turneji koju organizira – Turistička zajednica grada Zagreba. Jedna od možda najboljih hrvatskih violončelistica izabrana je da promovira Zagreb diljem Europe. Samo u prosincu bila je Izraelu, Kopenhagenu, Stuttgartu, Londonu i još nekim gradovima Europe pod okriljem Zagrebačke turističke zajednice.

Za Šolu zaklonili i “sunce”

Među poznatim osobama bio je i bivši rukometni as Vlado Šola koji je poznat po itekako dobroj suradnji kada je u prošlosti zakupljivao prostor od grada Zagreba u prestižnoj Bogovićevoj ulici. Bandić i njegovo društvo redovno su mu izlazili ususret, a njegove želje bile su zapovijed.

Tako je Šola zatražio i dobio dozvolu za terasu. Struka je nazvala to atakom na kulturu jer je terasa bila kod Sunca Ivana Kožarića, dok Bandićevo povjerenstvo u tome nije vidjelo ništa čudno, a još manje sporno.

Izvor: Index.hr

Ostavite komentar

comments