Početna / Vijesti / Srbi za Josipovića: “On je čovjek Europe, dok je Bandić sirovina, buldožer”

Srbi za Josipovića: “On je čovjek Europe, dok je Bandić sirovina, buldožer”

Bandic_JosipovicSrbi u Hrvatskoj podržat će Ivu Josipovića u drugom krugu predsjedničkih izbora. “Danas ili sutra vodstvo SDSS-a izaći će sa službenim stavom oko toga koga će se podržati na izborima”, kazao je za Index potpredsjednik Vlade, SDSS-ov Slobodan Uzelac dodajući kako kada govorimo o davanju podrške jednom od kandidata ne smijemo podcjenjivati ljudsku pamet.

Josipović – zagovaratelj pravne države

“Činjenica je da je program Milana Bandića program koji zagovara ultradesna stranka, primjerice HSP”, kazao je Uzelac, iako, kaže, ne čudi ga više ništa u ovoj “kakofoniji različitih argumenata”.

Uzelac zato cinično preporuča biračima “neka stave prst na čelo i glasaju svaki po svojoj savjesti”. Ozbiljno je potom zaključio kako će prema njegovom mišljenju većina srpskih birača glasati za Josipovića. “Program kandidata Josipovića je lijevi program, a Josipović zagovaratelj pravne države što je simpatičnije manjinama”, kazao je i dodao da je biračima značajno i to što je Josipović osvojio dvostruko više glasova u prvom krugu predsjedničkih izbora.

“Josipović je od dva zla manje zlo”

Da je za Srbe u Hrvatskoj bolji izbor Ivo Josipović, potvrdio je i Vojislav Stanimirović. “Cijenit ćemo činjenicu da Josipović zagovara uspostavljanje pravde, koja je ovdje jako potrebna, a vezana je za imovinska i razna druga prava. Ako bi idućih dana izjavio da želi bolju suradnju sa Srbijom, to bi nam bio dovoljan znak”, kazao je Stanimirović za Kurir.

“Josipović je fin, profesor, glazbenik, kulturan gospodin. Više sliči na djevojčicu nego na nekoga tko bi mogao lupiti šakom od stol. On je čovjek Europe, dok je Bandić sirovina, buldožer. To se vidjelo i u njegovoj kampanji s onim puzanjem i klizanjem. Pretpostavljam da su Srbi najviše za njega glasali i vjerojatno će tako biti i u drugom krugu. On je od dva zla manje zlo!” – kazao je za isti list šef Veritasa Savo Štrbac.

Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac jučer je za Index kazao kako je i ranije u izjavama govorio da birači koje on predstavlja biraju između Vesne Pusić ili Josipovića. Kao najveće iznenađenje izbora naveo je Vesnu Pusić.

Izvor: Index.hr

Ostavite komentar

comments