Početna / Vijesti / Stožer Ive Josipovića dočekao rezultate uz skandiranje: ‘Ivo, Ivo!’

Stožer Ive Josipovića dočekao rezultate uz skandiranje: ‘Ivo, Ivo!’

Josipović3U izbornom stožeru dr. Ive Josipovića, u Novinarskom domu u Perkovčevoj 2, uz glasni pljesak i skandiranje ‘Ivo, Ivo!’, 30-ak simpatizera SDP-ovog predsjedničkog kandidata pozdravilo je prve izlazne ankete.

Okupljeni, među kojima su SDP-ovi saborski zastupnici Ivo Dragovan i Nenad Stazić, Goran Maras, Mirando Mrsić, Ankica Lepej, glazbenik Matija Dedić, Hus Hasanefendić iz Parnog Valjka, s iznenađenjem su reagirali na 3. mjesto HDZ-ovog Andrije Hebranga.

‘Mogu sa zadovoljstvom reći da su prve izlazne ankete u skladu s našim očekivanjima, očito da će se borba voditi oko drugog kanidata koji ulazi u drugi krug. Zahvaljujemo se svim građanima što su izašli na izbore’, rekao je Stazić i dodao da je kampanja bila u skladu sa demokratskim standardima.

To je neviđeno i sramota da se to događa u jednoj demokratskoj zemlji. Na taj način vrši se golemi pritisak. Zanima me što će o tome reći gospodin Kalmeta’, komentirala je Ingrid Antičević Marinović slučaj u Zadarskoj županiji gdje su naoružani policajci legitimirali glasače.

‘Rezultati su očekivani. Tko će u drugi krug svejedno nam je, apsolutno vjerujemo Ivi Josipoviću’, komentirala je Ingrid Antičević rezultate izlaznih anketa.

Oko 20 sati u izborni stožer ušao je i savjetnik predsjednika Stjepana Mesića, Budimir Lončar.

Na pitanje je li došao kao predstavnik predsjednika, Lončar je odgovorio: ‘Gdje god dođem ja predstavljam samog sebe, ali ništa nije slučajno, a predsjednik Mesić oglasit će se nakon rezultata koje će DIP objaviti u ponoć.’

Oko 20:30 očekuje se dolazak Ive Josipovića sa suprugom. U isto vrijeme bi trebao doći i predsjednik stranke Zoran Milanović. Novinarski dom sve se više puni, atmosfera se zagrijava, iako su SDP-ovci očekivali trenutne izborne rezultate.

U Josipovićevu stožeru akreditirano je 120 novinara, a među njima su i Reuters, AP, France Press, Televizija Srbije, BiH TV itd.

U izbornom stožeru do kraja večeri očekuje se oko 400 uzvanika simpatizera SDP-ovog kandidata.

Izvor: Jutarnji.hr

Ostavite komentar

comments