Početna / Vijesti / Stožeri Škare Ožbolt, Mikšića, Vukšića, Jurčevića i Tuđmana: Bez uzbuđenja i treme

Stožeri Škare Ožbolt, Mikšića, Vukšića, Jurčevića i Tuđmana: Bez uzbuđenja i treme

Predsjednički kandidati3Prema rezultatima izlaznih anketa koje je za Novu TV provela agencija Ipsos Puls, nezavisni predsjednički kandidat Miroslav Tuđman dobio je 3,5 posto glasova, dok su nezavisni kandidati Josip Jurčević i Boris Mikšić dobili po 2,6 i 2 posto.

Nezavisna kandidatkinja Vesna Škare Ožbolt dobila je 1,6 posto, dok je kandidat Demokratske stranke slavonske ravnice, Slavko Vukšić, kandidat s najmanjim postotkom glasova s tek 0,6 posto.

Mikšić je prilikom glasanja izjavio da je današnji dan za njega povijesni, te da se osjeća dobro i sigurno.

Na pitanje osjeća li nervozu i uzbuđenost, Tuđman je hladnokrvno rekao da su to “kategorije o kojima uopće ne razmišlja”.

Jedna od dvije predsjedničke kandidatkinje na ovim predsjedničkim izborima, Vesna Škare Ožbolt, je prilikom izvršavanja svoje građanske dužnosti zadovoljno rekla da nije uzbuđena te da je napravila sve što se “trebalo napraviti”.

Slavko Vukšić je izjavio da se ponaša normalno te da nema tremu. “Ipak sam najspominjaniji Slavonac među predsjedničkim kandidatima.

Tuđman zadovoljan rezultatima izbornih anketa

Predsjednički kandidat Miroslav Tuđman komentirao je rezultate izbornih anketa rekavši da je, s obzirom na medijsku blokadu, financijska sredstva i odziv birača zadovoljan rezultatima.

Napomenuo je kako se čini da će, s obzirom na rezultate izlaznih anketa, Hrvatska ostati u kontinuitetu Mesićeve, Račanove i Sanaderove politike.

“To nije dobro, ali ovi ljudi oko mene i naš program daju nam nadu u borbi za bolju Hrvatsku”, rekao je.

Mikšić razočaran

U stožeru nezavisnog predsjedničkog kandidata Borisa Mikšića razočarani su rezultatima izlaznih anketa, jer su očekivali da će glasači koji su Mikšića poduprli na prošlim predsjedničkim izborima 2005. godine tu podršku potvrditi i na ovim izborima.

“To se nažalost nije dogodilo. Smatramo da smo dobro odradili kampanju, da smo učinili sve da Borisovu poruku o promjenama u Hrvatskoj prenesemo biračima, ali evo, Hrvatska je slobodna zemlja, birači su odlučili drugačije i idemo dalje”, rekla je voditeljica Mikšićevog izbornog stožera Ivana Radić Boršić.

Jurčević ne vjeruje izlaznim anketama

Josip Jurčević komentirao je prve rezultate izlaznih anketa ocijenivši ih problematičnima.

Rekao je da je “medijska manipulacija i medijska hobotnica uspjela s blokadom medija, neprekidnim guranjem nekih kandidata postići učinak”.

Smatra da je moguće očekivati prijevremene parlamentarne izbore na kojima njegov politički projekt također želi sudjelovati. “

Ništa se ne može učiniti brzo s obzirom da korupcija ima svoje korijene tu skoro 20 godina. Međutim, taj sustav će puknuti i ipak će nova vrijednosna priča doći do izražaja”, izjavio je.

Škare Ožbolt: Zbog diskriminacije u medijima birači nisu prepoznali moje kvalitete

Vesna Škare Ožbolt ocijenila je da su rezultati anketa takvi kavi jesu zato što su je mediji diskriminirali te da građani zbog toga nisu mogli prepoznati sve što ona nudi.

“Jednostavno, nije me bilo u medijima kojima nisam željela plaćati”, rekla je napomenuvši da njezina kampanja nije bila skuplja od milijun i pol kuna. Rekla je da je kampanja bila izrazito diskriminatorna te da se zbog toga obratila i Ustavnom sudu.

Stožer Slavka Vukšića: Ankete obavljene na premalenom uzorku

Voditelj izbornog stožera predsjedničkog kandidata Demokratske stranke Slavonske ravnice Slavka Vukšića rekao je da su prve izlazne ankete obavljene na premalenom uzorku.

Dodao je da je izborna kampanja predsjedničkog kandidata Slavka Vukšića bila prepoznatljiva po porukama iz Slavonije kojoj svakako treba gospodarski oporavak.

“Umjesto trošenja velikih novčanih svota naš je kandidat razmišljao o tome kako otvoriti neki proizvodni pogon i zaposliti ljude koji danas uistinu teško žive”, rekao je.

Izvor: Index.hr

Ostavite komentar

comments