Početna / Vijesti / Sutra je posljednji obračun kandidata

Sutra je posljednji obračun kandidata

hebrang_skare-ozbolt_pusic_josipovicSamo je sedam dana ostalo do izbora, a kandidati će birače moći šarmirati još samo Božića. Većina pretendenata na predsjedničko mjesto u zadnjih je mjesec dana proputovala Hrvatskom, a kao zadnju stanicu uglavnom su ostavili Zagreb

Nakon što je Nova TV otkazala zadnje sučeljavanje predsjedničkih kandidata koje je bilo predviđeno za srijedu, čini se da će zadnji okršaj kandidati ipak odraditi sutra na HRT-u. ‘Nema potrebe za otkazivanjem i prolongiranjem sučeljavanja. Mi smo sve pozvali i zasad nemam informaciju da je netko otkazao dolazak’, kratko je poručio HRT-ov glasnogovornik Danko Družijanić.

Dok se pripremaju na sučeljavanje, kandidati odrađuju i zadnje predizborne skupove. SDP-ov Ivo Josipović danas obilazi Vukovarsko-srijemsku županiju, a već za sutra priprema završni happening u Zagrebu. Prekosutra će koncertom Prljavog kazališta glasače pokušati pridobiti Milan Bandić, a Jelačićevim trgom danas će prodefilirati Nadan Vidošević. Kako nam kažu u njegovom stožeru, Vidošević će se na Trgu družiti s građanima jer za organiziranje koncerta nema novaca. Završni koncert u Osijeku za večeras je isplanirala HNS-ova Vesna Pusić, kojoj će u dvorani Gradski vrt svirati Red roosters.

Iako se čini da se bliži kraj utrke, kandidati osim prikupljanja birača moraju odrađivati i svoje obveze prema Državnom izbornom povjerenstvu. Jučer je, naime, istekao rok u kojem su kandidati morali predati prijevremena izvješća visini i izvorima sredstava prikupljenima za troškove izborne promidžbe. Prema informacijama iz DIP-a, svoju zadaću ispunili su Ivo Josipović, Nadan Vidošević, Andrija Hebrang, Vesna Pusić, Dragan Primorac, Damir Kajin i Boris Mikšić.

Iako je izvještaje predalo samo pola kandidata, DIP onim ‘nestašnima’ ne može ništa. ‘Zakon o financiranju izborne promidžbe za izbor predsjednika ne predviđa nikakve sankcije u slučaju da kandidati ne predaju izvještaje. Jedino što još moraju je predati potpune izvještaje 15 dana nakon izbora’, rekao nam je Hrvoje Sadarić iz Državnog izbornog povjerenstva.

Izvor: Tportal.hr

Ostavite komentar

comments