Početna / Vijesti / Sve više prijava nepoćudnih SMS poruka, a Državno izborno povjerenstvo ne zna što se događa

Sve više prijava nepoćudnih SMS poruka, a Državno izborno povjerenstvo ne zna što se događa

“JOSIPOVIĆ i Milanović naredili politička uhićenja ustanimo protiv zlouporabe političke vlasti”, stoji u SMS poruci kojom se u posljednja tri dana uznemiravaju građani Hrvatske pred drugi krug Predsjedničkih izbora.

Foto: index.hr

Foto: index.hr

Veliki broj građana, od koji se dio obratio redakciji Indexa, prijavilo je ovaj slučaj Državnom izbornom povjerenstvu, no za sada nema službene reakcije.

DIP će reagirati nakon izbora?

“Joj, pa morate nam to poslati pismeno”, službena je reakcija DIP-a kada smo ih upitali hoće li što poduzeti vezano za prijave građana koje se uznemirava SMS porukama. Index je prvi članak o neželjenim SMS porukama objavio još jučer u jutarnjim satima. S obzirom da na dio pitanja nikada nismo dobili odgovor od DIP-a, a za neke od nijh je trebalo više od pet dana, zaključujemo kako će se DIP o svemu očitovati nakon izbora.

U međuvremenu možete se obratiti HAKOM-u. Naime, na stranici Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti piše kako postupiti u slučaju dobivanja neželjenih poruka ili poziva.

Kako prijaviti neželjenu poruku

Poruke neželjenog sadržaja prijavite na adresu elektroničke pošte nezeljeni.sms@hakom.hr .

U prijavi navedite broj s kojeg ste primili poruku, datum i vrijeme primitka poruke, Vaš broj, Vaše ime i prezime te sadržaj poruke iz kojeg je vidljivo da se radi o reklamiranju. Ako imate mogućnost, ove informacije pošaljite kao sliku zaslona telefona koji prikazuje primljenu poruku te je priložite svojoj prijavi.

Neželjene pozive se također može prijaviti inspekciji HAKOM-a ili svom operatoru.

“Pri slanju prijave HAKOM-u, navedite što više podataka o samim pozivima i pozivatelju te navedite Vaše podatke: ime i prezime, broj telefona na koji stižu pozivi, operatora kod kojeg imate ugovorenu javnu govornu uslugu te Vaš kontakt.”

Autor: Me.M.

Izvor: index.hr

Ostavite komentar

comments