Početna / Vijesti / Tko god bio predsjednik, Kosor neće imati mira

Tko god bio predsjednik, Kosor neće imati mira

jadranka kosorVlada Jadranke Kosor od budućeg predsjednika, ako je suditi prema onome što kandidati govore, neće imati ni pet minuta mira.

Obećavaju da će često koristiti mogućnost predlaganja gorućih tema za sjednice Vlade. Život neće biti pjesma za Jadranku Kosor, postane li Dragan Primorac predsjednik. Neće joj, kaže, dati mira. I odmah će tražiti sazivanje tematske sjednice Vlade. ‘Prva sjednica će biti provjera onoga što je učinjeno, sva nadležna tijela na jednom mjestu i od tog trenutka kreće najveća bitka protiv korupcije protiv Hrvatske države. To je prvo obećanje’, kaže Primorac. Slično Primorcu, Nadan Vidošević bi na svojoj sjednici dao prvi udarac kriminalu. ‘To znači tematska sjednica sa jednom jedinom temom – rokovi plaćanja u Hrvatskoj. To znači da država mora biti branitelj morala i društvenih vrijednosti, a to se brani tako da bude odgovorna u plaćanju svojih obaveza’, kaže Vidošević.

Strah da ne promakne 26 milijardi

Vesna Pusić upozorila bi na nepripremljenost Hrvatske za ulazak u Europsku uniju. Boji se da nam ne promakne više od 26 milijardi kuna koje bi dobili članstvom. ‘Mi smo u ovom trenutku za to potpuno nepripremljeni. Nemamo osposobljene ljude, nemamo osmišljenu gospodarsku strategiju i nemamo definirane ciljeve i projekte koji nam za to trebaju’, smatra Pusić. Milan Bandić samouvjereno prvu sjednicu s Vladom najavljuje već za veljaču i ima spremne tri točke dnevnog reda. ‘Prvo je strategija ravnomjernog razvoja Hrvatske. Drugo je reforma Uprave. Treća je reforma pravosuđa’, krako nabraja Bandić.

Primorac i Bandić odlučni ‘gnjaviti’ kad god mogu

Predsjednik Mesić u svojem desetogodišnjem mandatu sazivanje sjednice Vlade predložio je svega nekoliko puta. I Nadan Vidošević to bi radio prema potrebi. Dok Primorac i Bandić planiraju svoje ustavno pravo konzumirati non-stop.

‘Premijerki Jadranki Kosor od veljače neće biti lako’, najavljuje Bandić. ‘Vlada neće imati mira od mene dok se Hrvatska ne promijeni, dok se ne dogodi nova Hrvatska’, odlučno je izjavio primorac. ‘Ako je suradnja dobra, možemo na zajedničkoj sjednici Vlade, a ako suradnja ne valja, može i predsjednica samostalno’, kaže pak Pusić.

Andriji Hebrangu predstavljanje predsjedničke strategije pomutila je svinjska gripa. Iz bolesničke postelje poručuje kako s Vladom planira sjedničariti dva do tri puta godišnje. Prva tema koju će otvoriti je reforma poreza i doprinosa.

Izvor: Dnevnik.hr

Ostavite komentar

comments