Početna / Vijesti / Transparency International Hrvatska: Sada je trenutak za građansku odgovornost

Transparency International Hrvatska: Sada je trenutak za građansku odgovornost

Zahvaljujemo svim predsjedničkim kandidatima koji su prezentirajući svoje programe, ideje i stavove tijekom izborne kampanje otvorili mnoge važne teme za sadašnji trenutak hrvatskog društva.

izbori

Transparency International Hrvatska na dan izborne šutnje, a neposredno prije otvaranja birališta u drugom krugu predsjedničkih izbora poziva birače da izađu na izbore, promatrače i članove biračkih odbora da dosljedno provode izborna pravila, a sve ostale zainteresirane da svojim djelovanjem ne utječu na sam izborni postupak.

– Zahvaljujemo svim predsjedničkim kandidatima koji su prezentirajući svoje programe, ideje i stavove tijekom izborne kampanje otvorili mnoge važne teme za sadašnji trenutak hrvatskog društva. Kampanja je završila. Sada pozivamo sve građane s pravom glasa da izađu na birališta i da snagom svog jednog glasa izaberu onu osobu za koju smatraju da će savjesno i odgovorno obavljati tu dužnost. Treba nam osoba koja će nam svojim primjerom pokazati da je moguće vratiti povjerenje građana u sve političke institucije našeg društva.

Potrebna nam je građanska odgovornost. Pokažimo ju tako da prema vlastitoj savjesti odlučujemo između dva kandidata koji sudjeluju u izboru – poručila je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

Autor: Vecernji.hr

Izvor: vecernji.hr

Ostavite komentar

comments