Početna / Vijesti / Tuđman: Europa kao partner Hrvatskoj

Tuđman: Europa kao partner Hrvatskoj

tuđman u puli“Prepoznali smo Vas. Svako dobro. Profesore, jeste li dobro?”, bile su neke od reakcija građana koji su na pazinskom sajmu, koji se odvija svakog prvog utorka u mjesecu, sreli nezavisnog predsjedničkog kandidata Miroslava Tuđmana.

Tuđman tvrdi da je Hrvatska u moralnoj, gospodarskoj i političkoj krizi i da joj treba vratiti one vrijednosti na kojima je stvorena. Ističe da se odluke moraju donositi u Zagrebu, a ne u Bruxellesu ili Haagu i da je Europska unija politička organizacija koja nam nije cilj nego sredstvo da ostvarimo gospodarske i političke ciljeve. Europa mora biti partner Hrvatskoj, veli Tuđman.

Za ozbiljan obračun s korupcijom treba početi od glave – od političke korupcije te smatra da po postojećim zakonima treba istražiti štetne ugovore koji su Hrvatsku doveli do ukupnog duga od 42 milijarde eura. U godinu ili dvije također treba, veli on, istražiti rasprodaju obiteljskog srebra provedenu kroz privatizaciju. “Problema s novcem nemamo jer nemamo novaca”, rekao je uz smijeh govoreći o financiranju kampanje, iako mu ljudi, veli, sve više vjeruju i sve je više donacija građana.

Na pitanje koliko mu pomaže ili odmaže to što mu je otac bio prvi hrvatski predsjednik, rekao je da je ponosan na oca i njegovo djelo, da je program dr. Franje Tuđmana bio puno širi od programa HDZ-a i da kod ljudi nikada nije osjetio negativne reakcije. Miroslav Tuđman je često u Istri, a otkrio nam je i da je krajem 60-ih godina radio kao turistički vodič u Poreču.

Izvor: Glasistre.hr

Ostavite komentar

comments