Početna / Vijesti / Tuđman: Hrvatska nema snage za još jednog Mesića

Tuđman: Hrvatska nema snage za još jednog Mesića

Miroslav Tuđman 3– Politika koju vodi naš politički vrh u zadnjih deset godina dovela je do toga da se političke odluke vezane za našu zemlju donose u Bruxellesu ili u Haagu, umjesto u Zagrebu, a to se treba promijeniti – započeo je svoje obraćanje na predizbornom skupu u Krapinskim Toplicama nezavisni kandidat Miroslav Tuđman.

Prema njegovu mišljenju, Hrvatska je odbcila svoj identitet i pristajanjem na arbitražu u slučaju graničnog spora sa Slovenijom dozvolila da Europa o nama sudi dvostrukim kriterijima.

– Tu bih se složio s kardinalom Bozanićem, koji je takvu vanjsku politiku Hrvatske nazvao podaničkom – objasnio je Tuđman. Smatra da je hrvatsko iseljeništvo zapostavljeno i zakinuto, a posebno se osvrnuo na Hrvate u Bosni i Hercegovini.

– U BiH Hrvati su najnezaštićeniji narod i stoga im treba dati potporu, oni su zadužili Hrvatsku, i prema njima imamo obveze. To ne znači da oni, ili bilo koji drugi Hrvati u iseljeništvu trebaju doći živjeti u Hrvatsku, nego dapače, u interesu nam je da ostanu tamo gdje jesu, ali da se osjećaju Hrvatima kao i oni koji tu žive – naglasio je Tuđman, govoreći i o “detuđmanizaciji”, koja se prema njemu, u zemlji sustavno provodi od 2000. godine, čime su se Hrvati odrekli istinskih vrijednosti – dostojanstva i ponosa. Govoreći o svojim konkurentima za mjesto prvog čovjeka u zemlji rekao je kako mediji spominju uvijek istih četiri do pet kandidata, koji zapravo zastupaju financijske centre moći, te da će se, ukoliko ljudi izaberu nekog od njih, nastaviti politika Sanadera i Mesića.

– Mislim da Hrvatska nema snage za podnijeti još jednog Mesića na idućih pet ili deset godina. Na ovim izborima glasat ćete za istinu o domovinskom ratu, za stvaranje države na zdravim temeljima, birat ćete da se odluke o Hrvatskoj donose u Zagrebu, a ne u Bruxellesu. Odlučivat ćete o našoj zajedničkoj sudbini, i na kraju, birat ćete predsjednika svih državljana Hrvatske koji jednako dobro služi narodu i upravlja zemljom – zaključio je Tuđman.

Izvor: Vecernji.hr

Ostavite komentar

comments