Početna / Vijesti / Tuđman napao HRT, prijeti bojkotom

Tuđman napao HRT, prijeti bojkotom

tuđmanNakon Borisa Mikšića, i još jedan predsjednički kandidat s ne pretjerano velikim šansama, Miroslav Tuđman, požalio se na neravnomjerno zastupanje kandidata na javnoj televiziji.

“Nedopustivo je da se na nekoliko proizvoljnih anketa i subjektivnih procjena urednika i novinara od svih kandidata izdvojiti 5 imena njih, u čvrsto zadanom poretku, tretirati kao favorite a sve ostale kandidate unaprijed deklasirati kao gubitnike!”, žali se Tuđman u svom priopćenju.

Novinari i urednici na platnim listama kandidata

“Nedopustivo je da se u emisijama HRT-a obrate stručnjaci za marketing i PR agencije koje HRT predstavlja kao stručnjake za odnose s javnošću a ne kao vlasnike ili suradnike agencije od kojih su plaćeni za promidžbu favoriziranih predsjedničkih kandidata”, piše Tuđman, a napominje i kako je “nedopustivo da upravna tijela HRT-a ne ispitaju istinitost glasova koji se širi o korumpiranosti pojedinih urednika i novinara od strane izbornih stožera pojedinih kandidata, čiji su članovi sami bili, ili sada još jesu televizijski novinari HRT-a ili novinari nekih privatnih televizija”.

“Nedopustivo je da HRT u sve programe na sva tri televizijska kanala dovodi uvijek iste komentatore (Šojbera, Caratana, Puhovskog, Gjenera i druge) koji se ne ponašaju kao objektivni komentatori nego kao strastveni propagatori pojedinih kandidata, uglavnom onih s lijevom političkom orijentacijom”, navodi Tuđman.

Ankete sumnjivih namjera

Također je “nedopustivo da se u programima HRT-a, kao dokazni materijal, koriste ankete sumnjivih namjera i dvojbena porijekla, kakve su one što ih plasira agencija PULS u suradnji s novinarom Mislavom Bagom, jednako kao što bi bilo nedopustivo korištenje bilo kakvih anketa u korist promidžbe neke grupe kandidata ili nekog od kandidata”.

Tuđman napominje i kako je “nedopustivo da HRT, dajući prednost trivijalnim temama i trivijalnim izjavama kandidata pri tom namjerno zaobilazeći ozbiljne razgovore o programima kandidata, bitno pridonosi trivijalizaciji izborne promidžbe, čime trivijalizira i institut predsjednika države”, te da javna televizija “nije prije početka službene izborne kampanje predložila dogovor sa svim kandidatima o praćenju predsjedničkih izbora, kako bi se spriječila medijska manipulacija, postigao ravnopravan tretman, te da u prvi plan dođu programi i stavovi svih kandidata”.

“Na osnovu onoga što je HRT do sada činila razmišljam-a nastavi li se s takvim ponašanjem to ću i učiniti-o bojkotu suradnje s HRT-om i pozivom na bojkot svih kandidata koji drže do svog dostojanstva i do digniteta instituta predsjednika države za čije su se mjesto kandidirali. Ne želim na nedostojan način biti sudionikom posla nedostojna ozbiljne demokracije i ozbiljna čovjeka!”, zaključuje sin prvog hrvatskog predsjednika.

Izvor: Index.hr

Ostavite komentar

comments