Početna / Vijesti / Tuđman: Uskratite glas Josipoviću, glasajte za Bandića

Tuđman: Uskratite glas Josipoviću, glasajte za Bandića

Miroslav Tuđman2Miroslav Tuđman jutros je pozvao svoje birače da svoj glas u drugom krugu predsjedničkih izbora daju Milanu Bandiću, a da uskrate glas Ivi Josipoviću.

“Hrvatska treba biti zemlja u kojoj će se dobro i dostojanstveno živjeti; zato EU treba biti samo sredstvo za postizanje naših političkih i gospodarskih interesa. Hrvatima u BiH treba pomoći da ostvare jednakopravnost kroz treći entitet. Treba uspostaviti moderno tržišno-socijalno gospodarstvo, treba se zalagati za istinu i pravdu te za kršćanska načela u pristupu obitelji i pravu na život. Predsjednik RH treba biti predsjednik svih hrvatskih državljana”, ističe Tuđman.

“Suprotno tome, predsjednički kandidat prof. dr. Ivo Josipović u svojim istupima daje ocjenu pet Mesiću i njegovom desetgodišnjem predsjednikovanju. Najvažnijim Mesićevim potezom smatra smjenu i progon hrvatskih generala, zagovara tezu da je Mesić “demokratizirao Hrvatsku” i da demokracija počinje 3. siječnja 2000.”, kaže Tuđman o Josipoviću dodajući kako je karakteristična njegova poruka da će Hrvatska postati sva “crvena” i da će on osigurati takvoj Hrvatskoj “novu” pravdu!. “Prof. dr. Ivo Josipović takvim svojim izjavama implicite najavljuje obračun, ne s korupcijom, nego sa slobodnom misli u Republici Hrvatskoj”, tvrdi Tuđman, a zatim objašnjava zašto se okrenuo Bandiću.

“Politički program predsjedničkog kandidata Milana Bandića, što ga on u javnim nastupima i televizijskom sučeljavanju iznosi razlikuje se od stavova prof. dr. Ive Josipovića. U prvom redu, Milan Bandić ima pozitivan stav prema suverenoj Hrvatskoj proizašloj iz Domovinskog rata, daje potporu hrvatskim braniteljima i generalima, ne poziva se na kontinuitet Mesićeve politike, a podržao je i osnivanje trećeg entiteta za Hrvate u Bosni i Hercegovini. Napose, uz socijalnu osjetljivost, Milan Bandić deklarira bliskost kršćanskim vrijednostima. Teško je međutim procijeniti kako će se njegove riječi pretvarati u djela”, hvali Bandića Tuđman.

Izvor: Index.hr

Ostavite komentar

comments