Početna / Vijesti / Tvrtka Gotovine i Dilbera finacirala kampanju Grabar-Kitarović s 10.000 kuna!

Tvrtka Gotovine i Dilbera finacirala kampanju Grabar-Kitarović s 10.000 kuna!

Tvrtka Adriatik gradnja iz Zadra, koju su zajednički osnovali umirovljeni general Ante Gotovina i njegov prijatelj Željko Dilber, donirala je predsjedničku kampanju kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović sa 10.000 kuna, otkrili su objavljeni podaci o donacijama predsjedničkih kandidata, piše Zadarski.hr

Foto: KolindaGrabarKitarovic

Foto: KolindaGrabarKitarovic

Iako se dao slikati s Kolindom za nedavnog posjeta Zadru, general Gotovina je tom prilikom ipak istaknuo da niti jednog kandidata neće javno poduprijeti i neka o novom predsjedniku RH odluče građani. No, ovi podaci govore da je odluku ipak donio u partnerstvu sa svojim prijateljem Dilberom, inače članom predsjedništva HDZ-a i predsjednika HDZ-ovog Odbora za branitelje, te osobe od posebnog povjerenja Tomislava Karamarka na zadarskom području.

Tvrtka Adriatik gradnja osnovana je 2010. dok je general Gotovina još bio u Hagu. Jedan od prvih poslova tvrtke bio je 5,2 milijuna kuna vrijedan posao podizvođenja radova na plinofikaciji grada Zadra. Nositelj posla je inače bila tvrtka Montmontaža koja je cjelokupno izvođenje prepustila podizvođaču, tvrtki Adriatik gradnja.

Među donatorima Kolinde sa zadarskog područja našla se i tvrtka Diklo Gradnja u vlasništvu Viktora Grancarića, bivšeg vojnog policajca i dobrog prijatelja generala Gotovine i Željka Dilbera, čija je supruga Dijana Grancarić sutkinja Županijskog suda u Zadru. Grancarićeva tvrtka je također sudjelovala u poslovima izvođenja radova na plinofikaciji Zadra, a za Kolindu Grabar Kitarović izdvojila je 20.000 kuna.

Za komentar donacije pokušali smo dobiti Željka Dilbera u više navrata, ali nam se nije javljao na telefon.

Autor: ZADARSKI.HR

Izvor: slobodnadalmacija.hr 

Ostavite komentar

comments